Do sada vakcinisano ipak oko 150 zdravstvenih radnika u Bolnici

Oko 150 zdravstvenih radnika u Opštoj bolnici Valjevo već se vakcinisalo jednom od tri ponudjene vakcine. Prve informacije iz bolnice ukazivale su na 400 vakcinisanih , ali nove ipak svedoče o manjem broju. Valjevski zdravstveni radnici u najvećoj meri odlučuju se za rusku vakcinu.

Kako Vamedia saznaje u Opštoj bolnici Valjevo do sada je blizu 150 zdravstvenih radnika vakcinisano. Nakon što je u prvom pozivu za vakcinaciju usledio vrlo mali odziv zaposlenih situacija se poslednjih dana promenila . U prvoj informaciji iz OB Valjevo dostavljen je podatak i da se više od 200 zaposlenih vakcinisalo ruskom vakcinom. Ipak nova informacija glasi da je 230 zaposlenih prijavljeno za rusku vakcinu , ali da se ona još uvek čeka. Tako je do sada vakcinisano 55 zdravstvenih radnika vakcinom kineskog proizvodjača, dok je Fajzerovu vakcinu primilo oko 95 zaposlenih, ipak najveći broj oko 230 njih prijavio se za vakcinu ruskog proizvodjača.

Dok u bolnici kažu da se vakcinacija nastavlja I dalje u Valjevu takodje u hotelu Grand teče uporedo vakcinacija ostalog stanovništva. Pored prioritenih grupa, starijih od 65 godina, zdravstvenih radnika, prosvetnih radnika obaveštenja o vakcinaciji stigla su I na adrese valjevskih medija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je  da, ako se ovim tempom nastavi vakcinacija, Srbija ima vakcina za još sedam-osam dana, jer je protekla dva ili tri dana nemoguće nabaviti nove doze.” Ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam ili osam dana, jer moramo da obezbedimo revakcinaciju, imamo sačuvanih vakcina za to”, rekao je Vučić, a prenose nacionalni mediji.

“U ovom trenutku Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, ispred nas je Velika Britanija, Malta i Danska, u svetu smo deveti”, predočio je on.

U intervjuu za RTS vanredni profesor imunologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu dr Miloš Marković je rekao da će i kovid biti jedna ozbiljna bolest sa kojom ćemo naučiti da živimo, ali da ćemo imati mnogo više vakcina.„Očekujem napredak u terapiji, kada budemo imali terapiju i lekove bićemo u mnogo boljoj poziciji. Kovid će ostati, mi ćemo iskontrolisati epidemiju i pandemiju ali će kao sporadična bolest ostati da se pojavljuje i javlja možda u talasima ili sezonski, ima nekih osnova ali to ne mogu da tvrdim“, naveo je Marković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.