Centar za obrazovanje i razvoj Mionica:Osvrt na 2020. godinu i planovi za 2021.

“Centar za obrazovanje i razvoj „Mionica“ je u godini na izmaku i pored velikih izazova i teškoća usled pandemije virusa korona uspešno realizovao brojne programe u saradnji sa opštinom Mionica”, izjavila je v.d. direktor Centra za obrazovanje i razvoj „Mionica“ Vesna Stanković .

Naime, realizacija obuka i kurseva je obustavljena polovinom marta, nakon što je Vlada Republike Srbije proglasila vanredno stanje u celoj zemlji zbog epidemije koja je izazvana korona virusom, ali čim su se stekli uslovi Centar za obrazovanje i razvoj je nastavio sa sprovođenjem planiranih aktivnosti strogo poštujući sve propisane mere zaštite.

“Ove godine smo organizovali obuke koje su u funkciji dodatnog obrazovanja građana opštine Mionica. Naši korisnici bili su vaspitači i polaznici vrtića, nastavnici i učenici škola, radnici lokalne samouprave i javnih opštinskih ustanova, poljoprivrednici, privrednici, dakle, građani svih uzrasta”, naglasila je v.d. direktor Centra za obrazovanje i razvoj „Mionica“ Vesna Stanković.
Prema njenim rečima, čim su se stekli uslovi obnovljen je rad škole plesa, folklornog ansambla i etno-pevačke grupe „Mione“, muzičkog zabavišta za predškolce, kurs programiranja i škola glume za učenike osnovne škole, novinarska radionica za učenike od petog do osmog razreda i škola engleskog jezima za predškolce i osnovce. Najveće interesovanje je bilo za novoustanovljenu školu gimnastike, koja se od jeseni tri puta nedeljno realizuje u Hali sportova Mionica u saradnji sa Sportskim centrom.

U Centru su već skovani planovi za narednu godinu, a glavni ciljevi biće akreditacija Centra kao pravnog lica za izvođenje programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, izrada i realizacija plana stručnog usavršavanja na nivou lokalnih samouprava Kolubarskog okruga, sticanje statusa javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih, izrada i realizacija novih obrazovnih programa za učenike, nastavnike, zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i privrednike, povezivanje i umrežavanje sa drugim obrazovnim centrima na nacionalnom i međunarodnom nivou i pozicioniranje Centra za obrazovanje i razvoj „Mionica“ kao lidera neformalnog obrazovanja u regionu.

“Centar planira da i u narednoj godini nastavi sa sprovođenjem postojećih obuka. Od novina planiramo školu ručnih radova, obuku iz kaligrafije, obnavljanje škole fotografije i škole pčelarstva sa akcentom na praktičnoj obuci, dok će polaznici škole glume prirediti pozorišnu predstavu. Takođe, u planu su seminari i predavanja iz oblasti obrazovanja, turizma, zdravstva, privrede i poljoprivrede i obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave “, ističe v.d. direktor Centra za obrazovanje i razvoj „Mionica“ Vesna Stanković.

mionica.rs

1 comment on “Centar za obrazovanje i razvoj Mionica:Osvrt na 2020. godinu i planovi za 2021.

  1. Мод

    Мионица ради занимљиве ствари. Похвала за овакве идеје и активност.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.