Popuštanje mera- Ugostiteljski objekti rade do 20h, ali bez muzike

Vlada Srbije usvojila je predlog Kriznog štaba  da ugostiteljski objekti bez muzike mogu raditi do 20h. Pored ove , Krizni štab doneo je niz drugih relaksirajućih mera čije je važenje oročeno do 25. decembra kada će Krizni štab ponovo razmotriti iste.

Vlada Srbije usvojila je predlog Kriznog štaba  po kome će radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečjih igraonica od ponedeljka do petka biti do 20 časova.

Radno vreme ugostiteljskih objekata, i to kafića i restorana, takođe će biti od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala, bez izuzetka.

Takođe, radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non-stop, svakoga dana bez ograničenja.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Nove mere stupaju na snagu danas 21. decembra i biće na snazi do petka, 25. decembra, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

2 comments on “Popuštanje mera- Ugostiteljski objekti rade do 20h, ali bez muzike

  1. Joja

    Sve logicno.Posle 4dana ce se znati da li se povecava broj zarazenih, jer se virus prenosi i manifestuje brzinom svetlosti….do kada ce nam mozak ispirati , pitam se🤔🤔.U stvari pitam se do kada cemo im vise dozvoljavati ispiranje mozga 🤔🤔🤔

    Reply
  2. Kon

    Za novu godinu ukidaju mere, vidise iz aviona štaje cilj..A posle opet po starom,kukanje na porast brojki..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.