U Valjevu 64 slučaja korona virusa-Škole za sada ne prelaze na onlajn nastavu

Po podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu je na dan 4.novembra u 13h registrovano novih 64 slučaja korona virusa.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 29 osoba dok je 451 lice u kućnoj izolaciji. Od početka epidemije u Valjevu je od korona virusa obolelo ukupno 1737 osoba.

Ostale opštine KO : Lajkovac 1, Ljig 11, Mionica 3, Ub 3.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je da bi u ovom trenutku bila najveća greška da prekinemo rad škola i pređemo na onlajn nastavu, jer u tim obrazovnim ustanovama postoje najkontrolisaniji uslovi.

Premijerka je podsetila na to da u slučaju kada je neko od učenika pozitivan na koronavirus postoje mere za konkretno odeljenje, smenu i školu.

Ona je istakla da će se truditi da se takva situacija zadrži najduže moguće jer, kako je naglasila, nema mnogo smisla sada zatvarati škole.

Brnabić je ukazala na to da je sve spremno za potpuni prelazak na onlajn nastavu u slučaju potrebe, i dodala da se ta nastava bez prekida odvija još od septembra.

Premijerka je poručila da deca mogu da nam posluže za primer, jer poštuju preventivne mere i opominju starije da to isto čine.

Ona je, takođe, istakla da nije u planu dalje pooštravanje mera, uz napomenu da će se izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uvesti mandatne kazne za nepoštovanje preventivnih mera i biće poboljšana inspekcijska kontrola.

Brnabić je naglasila da je epidemijska situacija sve kompleksnija, što se moglo očekivati, s obzirom na to da se povećava broj zaraženih koronavirusom u čitavom svetu.

Prvi potpredsednik Vlade Branko Ružić je rekao da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce, ali da ta odluka još nije doneta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.