Kisić Tepavčević: Valjevo na trećem mestu po broju zaraženih

U protekla 24h u Valjevu je registrovano još 13 slučajeva korona virusa. U KO Lajkovac je imao jedan slučaj.

Na bolnikom lečenju trenutno se nalazi 16 osoba dok je 129 lica u kućnoj izolaciji. Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 1336.

  • Broj  umrlih od svih uzroka  od početka epidemije je 32. U drugom piku epidemije umrlo je 13 osoba.
  • Broj zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u samoizolaciji – kontakti 4, a oboleli u  kućnoj izolaciji 7.

Broj  pregleda, sumnjivih,verovatnih i/ili  laboratorijski  potvrđenih novoobolelih osoba u COVID ambulantama DZ i Prijemno urgentnog centra Bolnice u odnosu na prethodni dan je povećan,  porast broja na hospitalizaciji i obolelih u kućnoj izolaciji kao i lica iz kontakta u kućnoj samoizolaciji  ukazuju na pogoršanje epidemiološke situacije.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je 85 odsto novozaraženih u poslednjih nedelju dana u starosnoj grupi do 60 godina, što ukazuje na to da su pod najvećim rizikom radno sposobno stanovništvo i mlađe osobe. Ona je navela da je u poslednjih nedelju dana, od 17. do 23. oktobra, bilo 2.396 laboratorijski potvrđenih slučajeva, od čega je 1.185 sa područja Beograda.

Zatim, kako je ukazala, slede Kragujevac, Valjevo, Novi Sad, Niš, Kraljevo, Vranje, Prijepolje, Trstenik, Šabac, Aleksandrovac, Loznica, Kruševac, Bor i Prokuplje.

Istovremeno, ona je ukazala na to da u najvećem broju slučajeva pacijenti imaju ili blagu pojavu ispoljavanja ili su asmptomatski – na jednu takvu osobu ima pet do 10 osoba koje nose virus, a da to ne znaju, zbog čega svi treba da se ponašamo kao potencijalni nosioci infekcije.

2 comments on “Kisić Tepavčević: Valjevo na trećem mestu po broju zaraženih

  1. Anonimno

    a niko ne priča o tome da je u medicinskoj školi preko 30 zaraženih i da je svaka srednja škola u Valjevu zatvorena, jedino osnovne škole idu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.