Izmena plana komunalne gradnje najavljuje nove projekte

Sledeći drugi rebalans budžeta usledila je i druga izmena plana komunalne gradnje . Izmena plana najveću izmenu sadrži na poziciji projektovanja.

Branko Vuković, načelnik odeljenja za infrastrukturu

Prvim rebalansom za komunalnu gradnju predvijeno je 895,2 miliona dinara . Drugim rebalansom se pozicije sredstava menjaju pa se tako povećava stavka vezana za rasvetu za 12 miliona dinara, a na poziiji zaštita životne sredine za 21 milion. Ovaj novac kako se moglo čuti biće iskorišćen za izradu projektno tehničke dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda na Divčibarama kao i za izgradnju fekalne kanalizacije na Divčibarama.

Na poziciji putne infrastrukture drugim rebalansom i izmenom plana komunalne gradnje predvidjena su dodatna sredstva za projektovanje bciklističke staze u minor koritu reke Kolubare, parcelacije ulice c6 na Divčibarama,rekonstrukcije raskrsnice Sindjelićeve i Pasterove , projekat rekonstrukcije Ulica Sindjelićeve i Knez Mihailove, ali i preprojektovanje ulice Vuka Karadžića. 

Novim izmenama koje težište ima na projektima vidljivo je da je u planu za narednu godinu da u Valjevu budu uradjeni kružni tokovi . Jedan od njih po svemu sudeći biće izgradjen na raskrsnici Sindjelićeva –Knez Mihailova ulica koja je sada regulisana semaforima. Zanimljivo je da je pre skoro deset godina kada je uradjeno spajanje ove dve ulice stav valjevskih urabnista bio da na ovom mestu nnije moguće formirati kružni tok. Situacija se očigledno promenila , a sama opterećenost saobraćajnice do sada je pokazla da je skretanje iz Knez Mihailove u Sindjelićevu iz pravca Tešnjara gotovo nemoguće.

Iz druge izmene plana vidljivo je da se radi na preprojektovanju ulice Vuka Karadžića za koju je obrazlažući program novi načelnik odeljenja za infrastrukturu Branko Vuković rekao da je u planu za narednu godinu , ali bez uzimanja kredita. U detaljnijem pojašnjenju Vamedia saznaje da se preprojektovanje radi kako bi se izbegli veliki i nerealni troškovi.

Istovremeno povećanjem broja vozila problem u saobraćaju vidljiv je na spajanju ulica Pasterove i Sindjelićeve gde je uključenje iz Pasterove otežano i pri čemu se čeka duži vremenski period . Novina u ovom programu je biciklistička staza u minor koritu što ranija garnitura nije posebno pominjala.

9 comments on “Izmena plana komunalne gradnje najavljuje nove projekte

 1. Jovan

  Sve je to i lepo i potrebno, tu nema diskusije. Suvoborska je katastrofa, šta se sa njom čeka? Prolazim novom Ulicom pored Kolubare, stvarno je bila potrebna, ali kako je urađena bolje i da nije. Neravnine, hiljade šahti (pitam se čemu su potrebne??), ali, ljudi, ni jedna nije ravna!!! Pa novo je pravljeno… Neki dan asfaltirali od SUP-a ka kružnom toku, ostale uvale i neravnine. Pa zašto radite tako, čemu to??!!

  Reply
  1. Gavrilo M.

   Nova ulica je donela zivot u onaj kraj, ali nacin na koji je radjeno za vreme predhodnog rukovodstva grada je katastrofalan i jeza me uhvati sto ulica deluje kao je neka stara rehabilitovana, a ne novo. Vukovicu sqmo hrabro i verujem da ces napraviti dobre rezultate.

   Reply
  2. Ne vadim

   Pa nije Vukovic kriv za to? On decko da je bio kada se to radilo to bi bilo top. On kad nesto radi, on se prihvati maksimalno, to ne je, no ore, one je lomi i samo je za reci hvale.

   Reply
 2. Vukovic rules

  Vukovic je moj idol i ja se njemu divim do granica nervnih slomova. Jedan neobicno prijatan mladic, pravi smeker i neizmerno draga i harizmaticna licnost. Vukovicu sivi ticu zelim ti svaku licnu i porodicnu srecu.

  Reply
  1. Dragica Markovic

   Ja sam cula ji da je human, da je u nekim humanitarnim organizacijama k da pomaze sirotinju. Kazu neki ljudi da je pravi sinonim za modernog Robin Huda koji ratuje sa bogatasima i stiti guliju i kao takav ima koju totalnu podrsku.

   Reply
 3. Miloje Milojevic

  Vukovicu u narednom periodu trazi firmu po Srbiji koja moze da postavi saht u nivou ulice, ovako ostadosmo bez gibnjeva i amortizera na autima////

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.