Biciklistkinja Valjevskog Sputnjika Hristina Đurić pobedila prvu trku na Kupu Srbije, Angelovski Bogdan drugi

Na Kupu Srbije koji je održan u nedelju na kružnoj stazi oko manastira Kovilivo, mlađa kadetkinja Đurić Hristina trijumfovala je u sjajnom sprintu i ostvarila prvu pobedu u biciklističkoj karijeri. Uspeh je mnogostruko vredniji jer je ostvaren na biciklu starom 31. godinu, sa samo 3 operativne brzine i sa običnim pedalama i patikama bez sprinterica i druge opreme.

Takav uspeh  pokazuje da vredan rad na treninzima, velika volja i požrtvovani rad svih u BK Sputnjik i u finansijski skromnim uslovima donosi zlatne medalje i sjajne rezultate kojim se Valjevo može ponositi. Sjajan niz rezultata nastavio je ono ovogodišnji, novopečeni prvak Srbije Bogdan Angelovski koji je u konkurenciji mlađih kadeta stigao drugi na cilj i trenutno u generalnom plasmanu deli prvo mesto. U istoj trci, oko 10-og mesta plasmane su ostvarili i Nenad Nikolić i Milan Lazarević, dok je mlađa kadetkinja BK Sputnjik Nikolija Kulinčević bila šesta.

Sezona se nastavlja ovih vikenda Kupom Srbije u Bačkom Petrovcu i državnim prvenstvima u brdskoj i kriterijumskoj vožnji za dve nedelje u Čačku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.