Letnja škola mladih matematičara 2020 online

 U periodu od 10. do 18. avgusta 2020. godine održava se Letnja škola mladih matematičara na internetu, prvi takav edukativni događaj ikada organizovan u Srbiji. Školu organizuju Podružnica matematičara Valjevo i Društvo matematičara Srbije.

Letnja škola mladih matematičara na internetu je edukativni godađaj namenjen obdarenim mladim matematičarima iz Srbije i zemalja regiona, a učestvuju učenici od trećeg do osmog razreda osnovne škole. Specifičnost ovo škole ogleda se u načinu realizacije.

 Zbog pandemije koronavirusa tradicionalna letnja škola koja je održavana uživo, preseljena je u virtuelni socijalni prostor – na Internet. Iako predstavlja pionirski projekat te vrste u našoj zemlji, organizatori se nadaju da će svi njeni obrazovnivaspitni ciljevi biti potpuno ostvareni. U radu škole učestvuje 55 polaznika, a sa njima će raditi 18 predavača dokazanih i afirmisanih u toj oblasti

Podružnica matematičara Valjevo i Društvo matematičara Srbije na ovakav način nastavljaju svoju misiju unapređivanja rada sa decom talentovanom za matematiku, ovog puta kompletno uz pomoć novih tehnologija za komunikaciju i realizaciju škole.

 Pored matematičkih predavanja polaznici imaju priliku da se takmiče na matematičkom turniru kao i da učestvuju u nekoliko naučno-popularnih sesija iz oblasti srodnih nauka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.