Biciklisti valjevskog Sputnjika četvorostruki prvaci države

Na MTB prvenstvu Srbije koje je u nedelju održano u Pirotu, jedan od najuspešnijih klubova u državi je biciklistički klub Sputnjik. Mladi Valjevski takmičari okitili su se sa četiri titule prvaka Srbije i osvojili još pregršt medalja u pojedinačnom nadmetanju.

Mlađa poletarka Tošić Natalija borbenom i dobrom vožnjom osvojila je zlatnu medalju, a njena uporna sestra Anastasija Tošić  bronzanu što je bilo dovoljno i za prvi ekipni trijumf. Drugu timsku titulu su osvojili mlađi kadeti Angelovski Bogdan, Lazarević Milan i Nikolić Nenad, a najbolji rezultat je ostvario Angelovski koji je bio drugi sa malim zaostatkom za pobednikom,  dok je Lazarević završio trku među prvih deset, a Nikolić je zbog gumi defekta morao da odustane. Najbolji tim u državi u kadetskoj konkurenciji su članovi BK Sputnjik Đurić Borisav i Maksimović Vanja koji su plasmanima na četvrto i šesto mesto za više od 5 minuta nadvisili svoje rivale i doneli vrednu četvrtu zlatnu medalju u Valjevo. Odličan utisak je ostavila i mlađa kadetkinja Hristina Đurić koja je je bila peta, dok je Lazar Angelovski iako jedan od najmlađih uspeo da se plasira na deveto mesto.

Uz pomoć prijatelja kluba i grada Valjeva, biciklisti Sputnjika su nakon višegodišnje suše uspeli ove godine da za Valjevo osvoje titule prvaka i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji a uspeh je još veći jer klub nema svoje prostorije niti druge uslove kao drugi sportski kolektivi. Višegodišnji trud i svakodnevni treninzi i po dva puta dnevno u sezoni doneli su zaslužene uspehe a BK Sputnjik je u 2020. godini upravo osvojio najviše medaljama u gradu na Kolubari koji na žalost i pored sjajnih vozača bicikla nema nijednu biciklističku stazu, pa makar i onu najmanju na kojoj bi naši najmlađi sugrađani bezbedno napravili svoje prve korake u ovom sportu koji u poslednje vreme doživljava novi preporod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.