Šta kupiti- Laptop ili svesku?

Malo više od mesec dana ostalo je do početka nove školske godine . Roditelji u ovom trenutku nisu sigurni da li treba ulagati u novu računarsku opremu ili treba kupovati pribor , knjige i sveske. Medju brojnim informacijama koje dolaze sa nacionalnog nivoa jedna je izvesna- Kako će izgledati školska godine zavisiće od epidemiološke situacije.

Prethodna školska godina nekako je privedena kraju . Nastava se poslednjih meseci odvijala onlajn, a za polaganje ispita bili su odredjeni posebni uslovi. Kako će izgledati nova školska godina u voom trenutku niko pouzdano ne zna.

Kako se može čuti jedna od mogućnosti je da nastava ponovo bude onlajn pa pristižu i informacije da se takva nastava već priprema. Druga mogućnost je da nastava jednim delom bude onlajn, a da potom deca po posebnom režimu ipak za konsultacije sa nastavnikom i odgovaranja odlaze u školu. Treća koja je za sada po svemu sudeći najneizvesnija jeste da se nastava odvija normalno.

Da su svi u dilemi svedoče i izjave iz pojedinih knjižara u Valjevu gde prodavci navode da još uvek nema interesovanja za udžbenike , a još uvek se ne traže ni sveske ni pribor. Iak oni veruju da će se situacija promeniti po tom pitanju već od polovine avgusta.

Jedno je izvesno , u zavisnosti od epidemiološke situacije pred 1. septembar zavisiće i način na koji će se nastava odvijati. Ipak pred roditeljima je kako neki od njih kažu dilema u šta zapravo ulagati novac. Da li je to internet i kompjuter, lap top ili torba, pribor, sveske.

Već sada može se čuti posredstvom nacionalnih medija da će ukoliko nastava i bude organizovana u školi ona biti organizovana tako da se po jedan učenik nalazi u klupi i da vrlo verovatno nosi masku. Distanca o kojoj se govori realno će teško biti izvodiva u  odeljenjima gde je 30 učenika.

„Nije mi problem onlajn nastava, ona je lakša , ali šta će biti kad jednom krenemo ponovo u školu?“, pitanje je većine valjevskih učenika.

Nova preporuka Kriznog štaba Srbije je da bi i deca trebalo da nose maske, a samo par dana kasnije pokazalo se da je u vrtićima ova mera nemoguća. Na našim gradskim ulicama maske se nose , ali ih upravo najmanje nose oni do 18 godina. Za njih je raspust trenutno u toku i kako kažu u Valjevu u im konkretno nedostaje bazen, ali i dodaju da problem rešavaju uglavnom na valjevskim rekama.

5 comments on “Šta kupiti- Laptop ili svesku?

 1. Kupljene diplome

  Naj’mi je žao Ovih što ne mogu da se ugradjuju za ekskurzije, za knjigd koje štampaju stranci. I Dal’ će jopet da uzimaju po 2000 dinara za školski dinar za Online nastavu. Pogledajte koliko ima zaposlenih poškolama ? Kolika je škola u Dračiću Divcima Brdjanima a sve manje djaka.

  Reply
  1. Анонимни

   Škole su pravljene kad je bilo dece, najbolje da ih sad srušimo po mišljenju gospodina. Ako i dalje budu iз nje iзlaзili ovakvi kao što je gospodin onda nam uopšte ne trebaju!

   Reply
 2. Tifany

  Već su uzeli „đački“ dinar pri upisu za srednje škole. Možda će Golos da viče piće u kafanče ili Osnovne škole da vrate pare od ekskurzija?

  Reply
  1. Sin anarhije

   Nikad , a za godinu dve otvara i restoran , uostalom covek je dozivotno zakupio mesto direktora …

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.