Radno vreme do 23h?

      1 коментар на Radno vreme do 23h?

Valjevskim ugostiteljskim objektima radno vreme će biti produženo do 23h, po nezvaničnim saznanjima odluka je sa sastanka ugostitelja i gradonačelnika.

U odluci o uvodjenju vanrednog stanja navedeno je da je radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno do 22h. Ovu odluku valjevski ugostitelji su poštovali , ali je , kako su naveli ozbiljno uticala na njihovo poslovanje. Zbog toga su zatražili i sastanak sa gradonačelnikom i komandantom Štaba Slobodanom Gvozdenovićem.

Nova odluka , odnosno epilog sastanka , kako Vamedia nezvanično saznaje jeste produženje radnog vremena do 23h što je ujedno i bila preporuka SOT-a , ali istovremeno i odluka Kriznog štaba Vlade Srbije. Ova odluka odnosi se na objekte sa baštama dok je i u manjim kafićima neophodno da bude ispoštovana mera o udaljenosti stolova i broju gostiju po kvadratu.

Lokalne samouprae koje su uvele vanrednu situaciju mogu primenjivati mere koje je Vlada propisala , ali neke od njih u skladu sa specifičnostima lokalne samouprave mogu i modifikovati. Radno vreme ugostiteljskih objekatabila je upravo jedna od mera koju lokalna samouprava može menjati u odnosu na odluku Vlade.

Na sajtu grada nema zvaničnog obaveštenja o postignutom dogovoru , a izvori Vamedie navode da će najverovatnije na narednoj sednici Štaba biti samo potvrdjena upravo pomenuta odluka Vlade.

Valjevski ugostitelji po zakonu morali bi da sačekaju zvanično obajvljivanje ove odluke kako bi počeli da je sprovode. Kada će zvanično biti objavljena , nije poznato.

1 comment on “Radno vreme do 23h?

  1. Anti Konard Cica

    A posle 23h pravac Ub, Mionica, Lajkovac , Lazarevac, Osecina. Ala će mladež da luduje i zabavlja se do zore. U subotu uvečer jovo nanovo.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.