Pevaljka ili korona?

      2 коментара на Pevaljka ili korona?

Na sajtu grada nema obaveštenja šta se dešava sa svim manifestacijama koje su predvidjene za ovu godinu , a koje se finansiraju sredstvima iz budžeta grada.  Koliko je poznato sami organizatori do sada su otkazali tri  manifestacije , a šta je sa ostalima?

Grad Valjevo ove godine iz budžeta treba da finansira 39 privredno turističkih manifestacija koliko je odobreno rešenjem komisije. Za sada  se na sajtu grada može pronaći izmena postojećeg rešenja samo za dve manifestacije i to : Tucijadu u Ogladjenovcu i Vaskršnji susreti planinara. Razlog za neodržavanje manifestacija je korona virus.

U toku ovog vikenda na društvenim mrežama se moglo pronaći obaveštenje da zbog korona virusa i epidemije organizatori odustaju od manifestacije Dani gljiva na Medvedniku. Ali za preostalih 36 manifestacija nema obaveštenja . Do sada su održani Dani sremuša i Dani maline u Brankovini i Brezovicama. Posebnih preporuka o ponašanju i načinu održavanja ovih manifestacija u vezi epidemije nije bilo.

Kako nema novih izmena rešenja komisije očito je da nema ni promena u vraćanju opredeljenog novca i odustajanja od održavanja. Rekorder ove godine je kao i uvek bio Di fest sa 700 000 dinara. Ova manifestacija se uobičajeno održava na proleće , ali informacije na sajtu grada o tome da li je održana , otkazana ili pak pomerena za neke druge mesece nema.

Istovremeno grad se ne oglašava ni po pitanju Tešnjarskih večeri čije se redovno održavanje takodje bliži. Za sada je poznato da je oformljen Savet manifestacije na čijem je čelu emanja Rasulić direktor CZK, zamenik predsednika Gorica Božić, umetnički direktor Miroslav Mandić, član Ana Marković direktor TO Valjevo.

O tome kolike su šanse da ova manifestacija bude održana za sada nema ni pomena , ali ni o eventualnim merama , ako se grad odluči na korak da najposećenija manifestacija u gradu bude održana u redovnom terminu početkom avgusta. Na sajtu CZK za sada nema tendera za izbor izvodjača .  

Iako se ne može porediti sa Egzitom po svojoj veličini i obuhvatu posetilaca Tešnjarske večeri realno jesu najveće okupljanje u Valjevu . Za ovu godinu Egzit je doneo odluku o posebnim merama , odnosno na manifesataciju niko ne može ući bez testiranja , a testovi će biti za posetioce besplatni odnosno delom uračuati u cenu ulaznice. Kako je u Valjevu nemoguće naplatiti ulaznicu za Tešnjarske večeri s obzirom da se one održavaju u samom gradu diskutabilno je koliko bi bilo kakve mere mogle biti sporvedene .

U svakom slučaju do redovnog održavanja ima još mesec dana i za očekivati je da se grad u skladu sa epidemiološkom situacijom oglasi i po ovom pitanju. Odgovor o samom održavanju praktično bi trebao da bude odgovor na pitanje šta nam je u datom trenutku važnije , zdravlje gradjana ili pak pevaljka i honorari organizatora?

2 comments on “Pevaljka ili korona?

 1. Miroslav

  Bitno je da je Grad dozvolio vasare i sinoc i veceras i sutra uvece.
  Mislim da ce neko za ovo debelo odgovarati.

  Reply
 2. Goran Markovic

  Koji tandem snova iz Doma zdravlja gorica Bozic BEMAKO i Mandic Miroslav ,a direktorka Turisticke samo clan ,, auuu pa do kada bakamunde jedne i pitanje zar ova gorica Bozic BEMAKO nije u zatvoru ili se mozda sprema da odradi i ove Tesnjarske pa kidavela jer ja sumnjam da ovo moze biti postena prica gde se pojavi multipraktik gorica Bozic BEMAKO KAD…TAD..

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.