“Nisu zaboravljeni nisu sami”

Nakon pauze izazvane situacijom u vezi sa virusom COVID-19, Novi Optimizam nastavlja sa organizacijom događaja širom Srbije i okupljanjem svih onih koji aktivno i stvarno deluju u borbi protiv ukidanja slobode i dostojanstva.

Prvu u okviru serije tribina biće organizovana u Valjevu u četvrtak 11. juna. Tribina nosi naziv „NISU ZABORAVLJENI – NISU SAMI!“, i posvećena je herojima građanskog aktivizma – predstavnicima slobodnih medija, lokalnim aktivistima, kao i običnim građanima koji su se pobunili protiv laži, zloupotreba i nasilja koji su postali naša svakodnevica.

“Počinjemo iz Valjeva, jer je to grad u kome je Aleksandar Obradović, radnik i uzbunjivač, uprkos svim pritiscima, otkrio čitav koruptivni sistem u fabrici „Krušik“, i postao primer hrabrosti i istrajnog otpora sistemu koji je u proteklih nekoliko godina uspostavljen u Srbiji. U skladu sa tim, naša organizacija mu je proteklog decembra dodelila nagradu „Dobar primer Novog Optimizma“. Sada svi zajedno moramo da pokažemo da smo i dalje uz Aleksandra, da ga nismo zaboravili i da smo i dalje solidarni.

Pored Aleksandra Obradovića, učesnici tribine su i: Milan Jovanović – novinar lokalnog portala Žig info iz Grocke, kome je zbog iznošenja istine o koruptivnim aferama u ovoj opštini više puta prećeno i na kraju spaljena kuća, Snežana Čongradin – novinarka lista Danas koja se stalno suočava sa pretnjama na društvenim mrežama i tabloidnim medijima, pa čak i od poslanika u parlamentu,  Ana Lalić – novinarka koja je postala „državni neprijatelj“ u toku epidemije, kada je javnosti otkrila realno stanje o opremljenosti i pristupu za borbu protiv virusa u KBC Novi Sad. Takođe, sa građanima Valjeva će razgovarati i profesori Čedomir Čupić i Biljana Stojković, koja je takođe dobitnica nagrade „Dobar primer Novog Optimizma“ zbog svog doprinosa očuvanju integriteta akademske zajednice i podrške brojnim lokalnim herojima i inicijativama koje deluju širom Srbije. Moderatorka tribine je novinarka lista Danas Ljiljana Bukvić,”navodi se u saopštenju Novog optimizma.

Tribina će se održati u Sali Skupštine grada Valjeva, Karađorđeva 64 sa početkom u 19 časova.

5 comments on ““Nisu zaboravljeni nisu sami”

  1. Vladimir

   Tako što je Centar za kulturu prvo odobrio korišćenje hola, a onda organizatorima saopštio da je hol baš tog dana zauzet.

   Reply
 1. radnik

  Radnici Krušika znaju ko je Milijana Obradović i Jovan Davidović i kako su uzimali i šta sve imaju,zato neće da daju podršku Obradoviću

  Reply
 2. sima

  Bemoj mi samo pričati o SVESNIM radnicima Krušika i neveštoj i bednoj zameni teza. Ključno je da li je ono što jee ovaj čovek objavio tačno. Ako je tačno, a jeste, onda ste vi SVESNI radnici svedoci pljačke Vaše fabrike neviđenih razmera.

  Reply
  1. Evropljanin

   Brvo Simo, svi radnici su svedoci pljacke koja je pocela dolaskom Petkovica i njegovih strapara /veci deo njih je i danas na rukovodecim mestima/, a sadasnji direktor je bio direktor proizvodnje i sada generalni! Kada vec pominjes bivse njjihovi dugovi su bili mala maca u odnosu na sadasnje dugove Holdinga, Pored dugova u Krusik je organizaciono i kadrovski devastiran. Jos jednom ponavljam svi znaju sta se radi, jedino je Aleksandar imo srce da to javn iznese. Uostalom ako nije u pravu sto ne pokrenu postupak? Postupak se verovatno ne pokrece jer ko zna sta bisve isplivalo?

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.