IZBORI 2020: SNS -Rešenje aerozagađenja je na pomolu

*Izbori 2020*-Saopštenje SNS

Plan i program rada Srpske napredne stranke i Lazara Gojkovića, nosioca liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“ i kandidata za gradonačelnika Valjeva, ozbiljno će se baviti problemom aerozagađenja Grada , koji je i izdvojen kao jedan od osnovnih prioriteta. Tome u prilog, svakako i ide činjenica da je u poseti Valjevu bio Filip Radović, predstavnik Odbora za zaštitu životne sredine, koji ima ozbiljnu nameru da pomogne u rešavanju ovog višegodišnjeg problema grada na Kolubari.

Lazar Gojković

Grad Valjevo ima specifičan geografski položaj, nalazi se u kotlini, što ga stavlja u nezavidan položaj na prirodan način sa aspekta aerozagađenja. Tome treba pridodati i činjenicu da usled ekonomskih reformi koje je sproveo predsednik Aleksandar Vučić došlo je do značajnog rasta privrednih aktivnosti, a time i porasta broja motornih vozila u ovom gradu. U prethodnih nekoliko godina broj vozila u Valjevu dramatično raste.

Treba naglasiti da je problem aerozagađenja višedecenijski problem, jedina razlika u odnosu na ranije jeste što se danas ovim problemom bavimo na najvišem nivou. Problem aerozagađenja je prioritet i u lokalnoj samoupravi i u Vladi Republike Srbije, naglasio je Radović i dodao da će u narednom periodu biti preduzet set mera vezan za rešavanje ovog problema, ali je i naglasio da veruje da će se  Lazar Gojković, mlad i energičan čovek, boriti za Valjevo i Valjevce.

Filip Radović

Filip Radović je ovom prilikom izneo samo neke od mera koje će biti preduzete i to:

-Uz pomoć Radne grupe za smanjenje aerozagađenja, kojom rukovodi predsednica Vlade, zameniće se sve gradske kotlarnice i preći na ekološki održivo gorivo.

-Uz pomoć Ministarstva energetike radićemo na energetskoj efikasnosti javnih objekata, poput sportske hale Partizan. Lično ću se založiti da što veće kvote ze energetsku efikasnost budu opredeljene Valjevu.

-Radićemo i na uspostavljanju lokalnog fonda za energetsku efikasnost. To će biti prilika, da, ne samo što ćemo smanjiti potrošnju energije u domaćinstvima i time dobiti bolji kvalitet vazduha, već ćemo uposliti lokalne preduzetnike, a tu pre svega mislim  na ljude koji proizvode i postavljaju fasade, stolariju, ali i mnoge druge. Time će i domaćinstva biti bolje izolovana i imati lepši izgled.

-Od ove godine, prvi put Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva, daje podsticaje za kupovinu hibridnih vozila. Naša inicijativa će ići u pravcu traženja određene kvote za automobile registrovane na teritoriji grada Valjeva.

-I, ono što je možda najvažnije, lokalna samouprava će dramatično olakšati put do priključenja na gas za sva domaćinstva

Lazar Gojović, kandidat za gradonačelnika Valjeva i nosilac liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu.“ nakon razgovora sa Filipom Radovićem, predstavnikom Odbora za zaštitu životne sredine, a podržavajući sve predložene mere, izjavio je:

Konačno ćemo rešavati zagađenost vazduha u zimskom periodu. To je problem koji će se rešavati uz pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Gasifikacija je najbolje rešenje, izgradnja transportnog gasovoda do Valjeva i gasifikacija gradskih naselja. Uz to, zatvorićemo što više velikih kotlarnica na fosilna goriva i priključiti državne ustanove na sistem daljinskog grejanja. Uradićemo sve da ovaj problem bude rešen i da Valjevo prodiše punim plućima.

19 comments on “IZBORI 2020: SNS -Rešenje aerozagađenja je na pomolu

 1. Lazare do pobede

  Lazar je nesto najbolje sto se pojavilo na politickoj sceni Valjeva poslednjih decenija.

  Reply
 2. Teta Nada

  Vucic je dobro odabrao i nije mogao naci boljeg od Lazara. Druzi se sa mojom decom i o njemu se ne moze nista lose reci.

  Reply
  1. СрећковићНН

   Боље да се ту зауставио, на дружењу.. Оно што нисте укапирали способност је једно а доброта и приватно сасвим друго.

   Reply
 3. Maki

  Najzad čovek koji rešava problem aerozagađenja koji je višedecenijiski prisutan u Valjevu. Podrška Lazaru i SNS na izborima 21.juna. Do pobede.

  Reply
 4. Princeza

  Podrska za Lazara i za SNS. Ovo je pravi covek koji ce od Valjeva da napravi prestonicu i grad u kome ce ljudi da ostaju da zive.

  Reply
 5. dedagaga

  I pruga Valjevo-Loznica prolazi kroz ovaj Grad. Njenom izgradnjom takođe bi se smanjilo zagađenje vazduha.

  Reply
  1. Milan NN

   Za prugu su nas slagali socijalisti i lazu nas 30 godina kao i za halu. Gojkovoc je osvezenje pravo i moj glas ide njemu.

   Reply
 6. nikolica

  Do sada smo slušali milion priča o rešavanju aerozagađenja i ostalo je samo na pričama. Ovaj mladi čovek obećava i verujem da će stvar pomeriti sa mrtve tačke i da će to biti prvi zadatak koji će postaviti ispred sebe. Naravno,sve to pod uslovom da ne dodje do miniranja od strane SPS-a koje rukovodi tim ministarstvom.

  Subvencije za izolaciju objekata, za prelazak na korišćenje peleta, gasifikacija ukoliko je moguće za neka naselja, ili možda čak i subvencije neke u solarne sisteme. Sada je hit solarni crep, sve to treba razmotriti i videti ima li prostora za takva rešenja…

  Reply
 7. Doca

  Laki je uvežbao vrlo je važno uvek reći zahvaljujući predsedniku.Za početak sasvim dovoljno od nezavisnog kandidata.

  Reply
  1. СрећковићНН

   Само моја тетка која се продала за овај ситан новац и СНС ботови. И сам Лаза, ако зна коју бајку прича!

   Reply
 8. Sparta

  Ti Lazo da znas da rešiš, ne bi ti rešio da udjes u politiku!!!!
  Zelen si da rešava!

  Reply
 9. Za početak

  Samo ti za početak skloni Klombera,Gajića, Fazana, Mirka, Mistera, Borka,Slađanu, Kalat i ostale koje preziru sami članovi stranke pa ćemo svi lakše disati.

  Reply
 10. Sin anarhije

  Mrtvo slova na papiru , kao i uvek …. nista od ovoga nece resiti za cetiri godine , a ako samo gradske ulice dovedu u stanje civilizacijskih vrednosti , bice to pun pogodak …. to je glavni problem u gradu , ali ogromna vecina to i ne primecuje jer je navikla na svoje seoske puteve …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.