IZBORI 2020:Obradović- Bojkotom se moramo boriti za demokratiju i slobodnu Srbiju

*Izbori 2020*

Srpski pokret Dveri kao i Savez za Srbiju ostaju dosledni potpisanom Sporazumu sa narodom i stavu bojkota predstojećih izbora. Dok god ne postoje uslovi da se izbori održe u fer i demokratskim uslovima za sve učesnike , opozicija će izbore bojkotovati. „Neće niko doći ovde i rešiti naše probleme, ni zapad ni EU , to moramo sami. Održavanje ovih izbora veliki su test i za EU i zapadne zemlje“, rekao je lider Dveri Boško Obradović prilikom posete Valjevu. 

Lider Dveri Boško Obradović je ukazao na činjenicu da su izbori zakazani za 21 jun bili nedemokratski i pre proglašenja epidemije korona virusa. „Ovi izbori koji i nisu bili demokratski sada su i visoko rizični za zadravlje ljudi , a postali su i protiv ustavni . Vlast je 40 dana pred izbore promenila dva ključna izborna zakona što se apsolutno nigde ne dešava u svetskim demokratijama da u sred izbornog procesa imate promenu izbornog zakona. Tako da smo došli do jednog nevidjenog pravnog skandala da su izbori raspisani i do pandemije sprovodjeni po jednim izbornim zakonima, a nakon okončanja vanrednog stanja nastavljen izborni proces po drugim izbornim zakonima i pravilima što je apsoutno dovoljan razlog da Ustavni sud Srbije poništi odluku o raspisivanju izbora“, rekao je Obradović.

Iako su pokrenute procedure pred srpskim pravosudjem , kako Obradović navodi , srpski sudovi ćute i proglašavaju se nenadležnim . „To je samo još jedna od slika koliko mi nemamo nezavisne institucije već je sve pod kontrolom vladajuće partije. Posle 30 godina od uvodjenja višestranačja mi se vraćamo na jednopartijski sistem. Jasno je da ovde više nema normalne demokratije nema normalnog parlamentarnog života , normalnih medija, mislim na televizije sa nacionalnom frekvencijom. Četiri godine nijedan lider opozicije nije gostovao na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i ne sećamo se kada je neko gostovao na javnom servisu. Ne pamtimo kada je bilo koji od lidera opozicije imao intervju u najtiražnijim dnevnim novinama , Novostima , Politici , a da ne govorimo o tabloidima koji su u potpunosti pod patronatom ove vlasti“, rekao je lider Dveri.

Na pitanje Vamedie da prokomnetariše monitoring i rezultate koje je objavio REM po kojima je  opozicija više nego zastupljena u medijima Obradović kaže:  „Ja ne znam da li je to više tragikomično ili  skandalozno saopštenje REMa po kome je Savez za Srbiju kao izborna lista, pazite izborna lista , a mi ne učestvujemo na izborima ,zastupljeniji nego vladajuća stranka. To je moguće, ali znate kako, samo na jedan način. Mi smo naime, 24 sata dnevno predmet negativne kampanje na režimskim medijima , a da nikada i nigde ne dobijemo mogućnost da odgovorimo na sve laži koje se o nama serviraju i to ne samo o nama kao liderima opozicije već bukvalno prema svim gradjanima koji ne misli isto kao vlast, svi koji misle drugačije  nemogu dobiti pravo da tamo kažu nešto u svoju odbranu i odbranu razuma. Svako je na udaru vlasti, ako bilo šta kaže protiv vlasti. Ako uzmete sve te minute i sekunde propagande protiv nas onda mi jesmo dobro zastupljeni na medijima. Ali ako uzmete u obzir da mi nešto kažemo u odbranu ili govorimo program onda se naše sekunde mere sa nulom na svim režimskim medijima. Ja ne znam kako to zvuči onima na zapadu. I da li bi oni izašli na izbore , ako na primer kao lideri opozicije 4 godine  nisu gostovali ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Četiri godine nijedne sekunde. Znaju to na zapadu i sigurno i oni bi u tim uslovima bojkotovali izbore“.

Rešenje ove i ovakve situacije i nada u vraćanje demokratije u Srbiju jeste bojkot predstojećih izbora jer kako kaže Obradović , već se sve o njima zna, pa i pobednik i drugoplasirani i sve ono što će biti saopšteno nakon tih izbora već je dogovoreno.  „Ne postoji smisao učešća na izborima, a svako ko izadje daje opravdanje da je sve normalno, a svi znamo da ništa nije normalno. Vi ste u Valjevu svedoci jedne od najvećih afera ikada u Srbiji ,a to je afera trgovine oružjem iz Krušika. Više nego alarmantna situacija gde se uništava jedna državna kompanija, preprodaja i potom zarada za pojedince bliske vlasti koji se bogate na račun državnih firmi i to kakave pojedince, za oca ministra unutrašnjih poslova. Primer uzbunjivača je dovoljan primer da gradjani ne idu na izbore. Jer onaj koji je ukazao na kradju najpre je odveden u tajni zatvor , a danas iako na slobodi ne može da se zaposli, a  pravosudje ćuti“, rekao je Obradović.

Prilikom posete Valjevu Obradović je u aktivnoj kampanji bojkota razgovarao sa gradjanima Valjeva i podelio Jedine prave nezavisne novine i Glasnik porodične Srbije u kojima je navedeno sve ono što se dešavalo u vreme vanrednog stanja , ali i osvrt na sve ono što je aktuelna vlast obećala , a nije ispunila. „Obilazićemo Srbiju do izbora , ali i na sam dan izbora . Objasnićemo narodu da su to lažni izbori . Nećemo priznati rezultate tih izbora, niti novu Vladu , ali ni odluke te nove Vlade . Nastojaćemo da što pre dodjemo do raspisivanja vanrednih izbora uz ispunjenje svih uslova koje smo još u septembru 2019. godine definisali kao neophodne da bi uopšte na izborima i učestvovali“ , najavio je Obradović.

Kako mnogi tvrde da promene u Srbiji nema dok to ne uradi EU , Vamedia je zatražila od lidera Dveri da odgovori da li treba čekati bilo koga za rešavanje problema unutar Srbije?

„Od čekanja nekog drugog da reši naše probleme nema ništa. Ovo je naš problem koji moramo sami da rešavamo . Mi moramo sami da se izborimo i za slobodu i za demokratiju. Ukoliko vlast ostane pri tome da sporvede ove nedemokratske izbore mi treba da primenimo sve mirne i nenasilne oblike otpora potiv vlasti. To su i protesti i demontracije jer ne možemo trpeti vlast koja ukida demokratiju, ukida slobodu. Ovo jeste dobar test za zapadne demokratije da se pokaže da li su na strani demokratije ili diktature u Srbiji. Nije prvi put da će zapad izabrati diktatora , a žrtvovati narod. Naše je da ukazujemo na to. Ako EU zaista podrži ovakav način izbora mislim da je to drastično ugroziti poverenje gradjana u EU“.

2 comments on “IZBORI 2020:Obradović- Bojkotom se moramo boriti za demokratiju i slobodnu Srbiju

  1. Ivana

    Dosledni su ostali u mržnji i rušenju. Nemaju podršku građana i neće je vipe nikad ni imati. Maske su odavno pale od kada je u pitanju Boško.

    Reply
  2. Дверјанин014

    БОЈКОТ, БОЈКОТ, БОЈКОТ НЕЛЕГИТИМНИХ ИЗБОРА.
    ЖИВЕО СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ И СРБИН ДО КРАЈА, БОШКО ОБРАДОВИЋ.
    ДО ПОБЕДЕ, КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ И ПОМОГАО.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.