IZBORI 2020: LF-Izveštaj odbornika

*Izbori 2020*

Na svoj četvorogodišnji mandat u Skupštini grada, osvrnuo se samostalni odbornik i aktivista Lokalnog fronta Va, Ljubomir Radović . Radović ističe da  je 4 godine u gradskom parlamentu zastupao stavove gradjana Valjeva i ukazivao na brojne nepravilnosti zbog čega je bio izložen progonu od strane neistomišljenika iz vladajuće koalicije.

„Argumentovano, pristojno i dostojanstveno sam zastupao građane koji su mi ukazali poverenje. Svojim radom pokrenuo sam brojne veoma važne teme i predlagao rešenja u interesu svih građana, za šta je Skupštinska većina uglavnom bila gluva. Insistirao sam na tome da se sa dnevnog reda povlači materijal koji je, najčešće, bio nekompletan i veoma loše obrazložen. Zahtevao sam da se prekine sa po građane štetnom praksom da se po hitnom postupku, par dana uoči skupštinskog zasedanja, dnevni red dopunjava važnim temama“, kaže Radović.

Pored insistiranja na odgovornosti predstavnika vlasti, kao  veoma važno izdvaja  da je  insistirao na javnosti rada Skupštine, kao i kompletne Gradske uprave. „Borio sam se protiv proširivanja ovlašćenja gradonačelniku, kao i protiv korupcije u javnim nabavkama. Podsećam građane Valjeva da sam prilikom jedne takve aktivnosti ukazao na pljačku građana Valjeva dodeljivanjem ogromnog budžetskog novca fantomskim medijima sa sedištem van našeg grada, nakon čega je usledio pokušaj od strane istih da me lično i profesionalno diskredituju. Prvostepenom odlukom Osnovnog suda u Valjevu uspeo sam da dokažem da se novcem građana obilato finansiraju ljudi zaduženi za širenje laži, vređanje i zbunjivanje javnosti. Otvoreno sam se suprotstavio napadima istih lica na novinare“, rekao je Radovvić.

Odupiranje proširivanju ovlašćenja gradonačelnika desilo se na Skupštini grada prilikom rasprave o aktuelnom Statutu grada, prilikom koje je  jasno pokazao da predlog novog Statuta nije dobar, pokušavši da ga dopuni  sa preko 20 amandmana.“ Od ostalih odbornika sam tražio da hitno reaguju povodom nedostojnog ponašanja prvog čoveka grada i  potkrepio činjenice koje su otkrile njegovu nesposobnost u upravljanju gradom. Reakcija je oba puta izostala, odbornici okupljeni oko SNS-a i SPS-a su nastavili sa slepom podrškom Slobodanu Gvozdenoviću, koji je danas prepoznatljiv i pod nadimkom Konrad“, naveo je Radović.

Konačno, u Skupštini grada Valjeva  uspeo je da pokrene temu zagađenog vazduha, čime je ovaj ozbiljan problem s pravom dospeo u žižu javnosti. „Na Skupštini sam uputio i nekoliko desetina odborničkih pitanja. Ni na jedno odborničko pitanje nisam dobio odgovor, iako Poslovnik o radu Skupštine jasno govori da je to bila obaveza skupštinskih funkcionera i službenika gradske uprave. Brojna pitanja sam uputio i nekadašnjem Povereniku za informacije od javnog značaja, zahvaljujući čemu su neke od tema u Skupštini uopšte i pokrenute. Bezuspešno sam zahtevao da se u Valjevu konačno dogodi Ombudsman. Javnost Valjeva sam na sednicama Skupštine grada upoznao i sa problemima sa kojima se suočavaju naši sugrađani, koji su svesno sakrivani od očiju građana. Pored problema građana koji žive u samom gradu, reagovao sam i predstavio velike probleme u životima meštana Petnice, Prijezdića, Loznice, Kamenice, Klanice…“, objašnjava Radović.

S obzirom da je Lokalni front učesnik izbora koji će biti održani 21 juna kako se moglo čuti, Radović od sugrađana očekuje da objektivno procene sve što je urađeno u prethodnom periodu.

„Još 28.4.2020. godine sam potpredsedniku Skupštine uputio zahtev za hitnim održavanjem sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravilo o dešavanjima u Valjevu tokom vanrednog stanja, o neverovatnom trošenju novca iz budžeta, kao i o ulozi famoznog Štaba za vanredne situacije. Odgovora, kao i mnogo puta do sada, nije bilo!? Iz toga se najlakše može izvući odgovor na pitanje kako je radila aktuelna vlast u prethodnom mandatu,“zaključio je Radović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.