IZBORI 2020 DSS Metla: Država mora da garantuje otkupnu cenu

*Izbori 2020* Saopštenje DSS Metla 2020:

“Član pokreta Metla  Ivan Matović izjavio je da je potrebno da država garantuje otkupnu cenu svih poljoprivrednih proizvoda, što danas nije slučaj.

Matović je rekao, radeći u svom malinjaku od 30 ari, da ga obrađuje svake godine, ali da nikada do poslednjeg dana otkupa ne zna koja će biti cena otkupa.

„I svake godine cenu diktira neko iz senke”, kazao je on.

Ako Pokret Metla 2020 dobije poverenje građana, država ubuduće garantovati otkupnu cenu svih poljoprivrednih proizvoda.

“Da se znoj i trud, i pošten rad srpskog seljaka nikada više ne slije u džepove tajkunsko- uvozničkog lobija”, zaključio je član predsedništva Pokreta Metla.

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Novica Antić izjavio je da će taj pokret preispitati sve ugovore koje je država Srbija potpisala sa drugim državama a tiču se migranata.

Antić je ispred migrantskog centra u Obrenovcu rekao da srpski narod saoseća sa migrantima jer je i sam izbeglički narod, ali je dodao da “interesi tih ljudi ne mogu da budu iznad interesa Srbije”.

“Pokret Metla 2020 će učiniti sve da se svi ugovori koji postoje zaključeni na strani Srbije sa bilo kim u svetu a tiče se migranata, otvore, preispitaju, i svi koji budu štetni za Srbiju i srpski narod biće poništeni”, zaključio je Antić.

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je da će ovaj pokret ukinuti mogućnost da se za korupciju izriču kazne ispod zakonskog minimuma od 2 godine zatvora. 

“Dve godine, to je minimalna predviđena kazna za teže oblike korupcije. Međutim, naši sudovi u najvećem broju slučajeva izriču kazne ispod ovog zakonskog minimuma”, upozorio je Jovanović.

On je istakao da će Pokret Metla 2020 ukinuti ovu mogućnost.

“Zato, jer se sa korupcijom možemo obračunati samo ako budemo imali jaku, strogu i ozbiljnu kaznenu politiku”, zaključio je Jovanović.

DSS”

2 comments on “IZBORI 2020 DSS Metla: Država mora da garantuje otkupnu cenu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.