IZBORI 2020: DS –Četiri godine propadanja Valjeva

*Izbori 2020*

Na 4 godine u statusu odbornika osvrnuli su se odbornici Demokratske stranke Duško Rakić i Milka Erić. „Bile su to četiri godine „najboljih ikad vidjenih budžeta“, bez ikakvih rezultata“, ocenili su odbornici DS-a.

„Imali smo 4 godine jednu vlast koja je sama po sebi bila stabilna,  ali na žalost moramo da konstatujemo da je u Valjevu mnogo gore nego što je bilo u prethodnom periodu. Imali smo jednu vlast koja je 4 godine obećavala da će čuda da napravi za Valjevo , vlast koja donosila budžete „najbolje u istoriji“, a u stvari imamo situaciju da za 4 godine grad nije imao nijednu ozbiljnu investiciju. Nijednu kapitalnu investiciju. Samo obećanja koja su davana . Bilo je da investitori samo čekaju da udju u Valjevu , a ništa od toga nije uradjeno, a sa druge strane bilo je mnogo afera , mnogo aktivnosti koje su bile štetne po grad“, rekao je Duško Rakić.

On dodaje i da je evidentno da su se za 4 godine ove vlasti u Valjevu kadrovska rešenja stalno menjala, zamenici, članovi Veća kojis u dolazili i odlazili što pokazuje da vlast nije imala nikakvu ideju o tome sa kojim kapacitetom treba vladati i u kom pravcu ići.

„Vidimo i sada u kampanji da se obećavaju neke uopštene stvari i pozivaju se na Aleksandra Vučića koji kao da će on biti gradonačelnik Valjeva. S druge strane imamo SPS koji je u dobroj meri prepisao program od DS-a i obećava nešto što će raditi za šta se nije zalagala pre 4 godine . Danas predlažu ono što smo mi kao odbornici predlagali. Obećavali su rešavanja aerozagadjenja, industrijsku zonu . Ništa nisu uradili. Pošto gradjani nemaju nikakav izbor u gradu da izbore bojkotuju“, poručio je Rakić.

Na rad Skupštine osvrnula se odbornica Milka Erić. „Mi živimo u zarobljenoj državi gde je zarobljen parlament , gradske i opštinske Skupštine. U toj i takvoj Skupštini gde vladajuća većina svoj poziv vidi samo u tome da podigne ruku i obezbedi kvorum , a najčešće bez iščitavanja materijala i upoznavanja sa tačkama dnevnog reda. U takvoj Skupštini teško da ijedna pozicija može išta da uradi. Skupština nije bila mesto dijaloga i rasprave. Na svaki pokušaj da učestvujemo dobijali smo minimum koji moraju da nam daju ali su nas prekidali , ometali i opominjali na vreme , na vreme koje za njihove odbornike nije postojalo. Vredjali, napadali, malobrojnu opoziciju u Skupštini grada“, rekla je Erić.

Erićeva je ukazala da nije bilo moguće kontrolisati izvršnu vlast, kandidovati predloge, ostvariti javne rasprave kada je bilo potrebno jer se sve obesmišljavalo. „Jedna grupa odbornika često je stupala na scenu kako bi vredjala i omalovažavala nas i naše predloge. Doneli smo odluku da zato napustimo takvu Skupštinu. Pokušavali smo da kroz konferencije, saopštenja i tribine u Valjevu razgovramo o temama o kojima se u Skupštini nije moglo govoriti. Činili smo ono što možemo i u narendom periodu nastavićemo da na taj način učestvujemo u političkom životu“, rekla je Erić.

Odbornici DS-a ukazali su da su u protekle 4 godine evidentni bili radovi iznova, ponavljani tenderi za organizacije, udruženja medijske kuće koje su bliske vlasti. „Na kraju četiri godine nigde nema vidljivog rezultata. Nema izveštaja gradonačelnika na kraju mandata , nema sednice Skupštine nakon vanrednog stanja Pare su ulagane u raznorazzne projekte , a da od toga nema ništa niti bilo kakave koristi. Da li su pojedinci imali koristi to bi trebalo da istraže organi ove države. Bila su i ta hapšenja , ne znamo šta je bilo sa tim, pa je bilo najava za nova hapšenja ni sa tim se ne zna šta je bilo i izgleda da sve dok imamo tak zarobljene institucije vlast može da radi šta hoće“, rekao je Rakić.

Na pitanje Vamedie da li su demokrate očekivale sednicu Skupštine Rakić je rekao: „To što sednice nije bilo to nije normalno, ali je sa druge strane za nas očekivano“.

4 comments on “IZBORI 2020: DS –Četiri godine propadanja Valjeva

  1. Lipa stara

    Hahahah,veciti odbornici.
    Imate li koga drugog ili ste samo vas dvoje sa Mićom i Zoćom

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.