Počinje sa radom obdanište

Posle skoro dva meseca oko 490 dece krenuće u vrtiće. U ovoj ustanovi navode da će sve mere zaštite biti ispoštovane na način na koji je preporučeno njihovo sprovodjenje.

U Valjevu je 2 271 dete upisano u obdanište, a u ovom prvom otvaranju vrtića od uvodjenja vanrednog stanja njih 490 će krenuti u obdanište. U pitanju su deca čiji roditelji rade, a ne postoji mogućnost da ih neko treće lice čuva. Kako bi se ispoštovale mere zaštite svi objekti PU Milica Nožica biće otvoreni.

„Svi objekti su dezonfikovani, a iz donacija smo dobili 1550 maski, 80 vizira i hiljadu rukavica što bi trebalo da bude dovoljno za početak, a ostalo ćemo nabavljati narednih dana. Radno vreme biće od 6h do 16h, a na posao će doći 350 od 450 zaposlenih“, kaže direktor obdaništa Zlatomir Marković.

Da bi dete krenulo u obdanište neophodno je da bude obavljen sistematski pregled , a kako saznajemo deci e na ulazu biti merena temperatura. U objekte obdaništa roditelji neće moći da ulaze već će decu vaspitači preuzimati na vratima, a potom na kraju radnog vremena takodje na ulazu predavati roditeljima.

U ovoj ustanovi kažu da je najveći broj dece prijavljen za boravak u obdaništu Vidra njih čak 89, ali da je ovaj objekat ujedno i objekat sa najvećim kapacitetom.  Deca neće koristiti mere zaštite za razliku od zaposlenih, a u obdaništu kažu da će upravo medju decom biti jako teško održati socijalnu distancu.

U vrtić mogu deca čiji roditelji moraju na posao. To roditelji  dokazuju potvrdom od poslodavaca da roditelji poslove moraju da obavljaju u sedištu firme, sa kontaktom poslodavca.

2 comments on “Počinje sa radom obdanište

  1. Emilija

    490 dece i 450 zapislenih?Koliko zaposlenih ima u PU ,,Milica Nozica? Jedno dete na jednog zaposlenog,neverovatno. Ko nije normalan?

    Reply
  2. RzaVa

    Upisano je 2300 dece,a sada ce krenuti svega 490 do potpunog otvaranja vrtica. Vaznije pitanje je kako gazda Zlatomir zaposljava u PU i kako se dobija mesto u vrticu za dete.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.