Od sada rad kafića kontroliše SNS turistička inspekcija

Valjevska komunalna policija još uvek nije dobila odgovor načelnice Gradske uprave Jelice Panjković Tešić na dopis koji su joj uputili , a povodom nepriznavanja radnih sati . Umesto odgovora komunalna policija je razrešena radne dužnosti da kontroliše rad ugostiteljskih objekata. Tu dužnost od sada će obavljati turistička inspekcija u kojoj su zaposleni isključivo kadrovi naprednjaka.

Komunalni policajci još uvek nisu dobili traženi odgovor o neplaćenih radnim satima za vreme trajanja vanrednog stanja. Na upućivanje dopisa načelnici Gradske uprave Jelici Panjković Tešić , komunalni policajci su se odlučili nakon što je ista zatražila lažiranje evidencije rada komunalne policije pri čemu bi se broj radnih sati smanjio I lažno prikazao u odnosu na ostvarene radne sate.

Odgovor koji čekaju nije stigao , ali je zato iznenada stiglo obaveštenje da komunalna policija više neće raditi kontrolu radnog vremena ugostiteljskih objekata već da će tu obavezu na sebe preuzeti tri turistička inspektora: Gorica Božić, Borko Aleksić I Djordje Jovančić.

U proteklih deset godina postojanja ovaj posao radila je komunalna policija uz povremenu asistenciju na početku rada komunlanih inspektora I redovne policije . Javnost pamti I slučaj napada na komunalne policajce 2014. godine  od strane aktuelnog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića još u vreme dok je bio kandidat za narodnog poslanika , ispred objekta Prezident.  Meta napada bili su komunalni policajci Darko Đukić i Rade Đurđević .

Slobodan Gvozdenović i Milica Petković

Za ovo delo Gvozdenović je platio kaznu od 50 000 dinara , odnosno novčani iznos je uplaćen u humanitarne svrhe jer je u postupku protiv okrivljenog Gvozdenovića primenjen institut oportuniteta: Osumnjičeni Slobodan Gvozdenović je 17. septembra 2015. godine pred Osnovnim javnim tužilaštvom prihvatio institut odlaganja krivičnog gonjenja uz obavezu da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara. S obzirom na to da je Gvozdenović 17. novembra 2015. godine uplatio navedeni novčani iznos, odbačena je krivična prijava”, navelo je tada u saopštenju tužilaštvo.

Po dolasku na mesto gradonačelnika kasnije, Gvozdenović je najpre smenio načelnika komunalne policije Sinišu Djurića I na njegovo mesto postavio Milicu Petković koja je na to mesto inače po mišljenju ministarstva za lokalnu samoupravu postavljena bez odgovarajuće obuke . Ova “greška” kasnije je ispravljana o trošku grada Valjeva.

 Iskustvo koje su stekli za deset godina rada u kontroli ugostiteljskih objekata komunalni policajci nisu imali kome da prenesu , s obzirom da od prošlogodišnjeg ustanovljenja turističke inspekcije , nijedno lice nikada sa njima nije bilo u kontroli rada pomenutih objekata.

Naime, grad Valjevo je shodno uredbi o zabrani zapošljavanja u protekle 4 godine dobio više od deset dozvola od nadležnog ministarstva I to isključivo za kadrove Srpske napredne stranke . Tako su se u turističkoj inspekciji sada našla tri istaknuta kadra naprednjaka.

Naime , početkom  2019. godine na sednici Skupštine prihvaćena je ostavka odbornice Gorice Božić koja je potom već u martu iste godine dobila rešenje na neodredjeno radno vreme na mestu turističkog inspektora. Na ovo radno mesto došla je iz valjevskog Doma zdravlja, a  ista je  svojevremeno bila  i predsednica UO PU Milica Nožica, predsednica ili član brojnih komisija. Mesto predsednika UO u obdaništu izgubila je prošle godine kada ju je na glasanju pobedio predstavnik roditelja Dragan Milivojević.

U turističku inspekciju ubrzo potom dolazi I Danijela Matić, koja je sada rasporedjena na poslove komunalnog inspektora, a gotovo istovremeno u upravu se sa rešenjem na neodredjeno radno vreme zapošljava I Djordje Jovančić , dugo vremena angažovan u kabinetu gradonačelnika, ali najpre na mesto u komunalnoj inspekciji. Jovančić je valjevskoj javnosti postao poznat od slučaja planiranog putovanja u Portugaliju sa KUD Abrašević. Jovančić je takodje prošle godine ušao I u UO Poleta umesto Pantelije Živanovića iz SPS-a.  A za vreme vanrednog stanja upravo je bio podrška gradonačelniku Gvozdenoviću u brojnim promotivnim partijskim aktivnostima. Jedna od njih svakako je dokumentovana na društvenim mrežama kada su  objavljene fotografije Jovančića na krovu jedne od valjevskih stambenih zgrada u 20.30.h.

Kada je Jovančić prebačen u turističku inspekciju javnosti nije poznato kao što ne postoji informacija ni kada je u istu inspekciju došao Borko Aleksić koji je u Gradsku upravu kroz kabinet gradonačelnika najpre zaposlen na mesto savetnika za sport. Protiv Aleksića su u proteklim godinama podnošene I krivične prijave zbog, kako se u prijavi navodi,  “podnošenja lažnih obračuna kojim su lica koja rade na poslovima isplate  zarade dovedena u zabludu i na taj način isplatila zaposlenom iznose koje mu po zakonu ne pripadaju čime su se stekla obeležja krivičnog dela iz čl.363 Krivičnog zakonika., a čime je svoju zaradu uvećavao za od 16 do 18 000 dinara na mesečnom nivou”, navedeno je u jednoj od prijava.

Pomenuta tri lica u proteklih godinu dana zaista su vidjana u ugostiteljskim objektima u vreme radnog vremena , ali do izveštaja o izvršenim kontrolama nije moguće doći. Nezvanična saznanja svedoče I da su neka od  pomenutih lica već prvog dana otvaranja ugostiteljskih objekata u Valjevu 4. maja bila u objektu “Kod Laze” , ali ne u kontroli već na ručku u vreme radnog vremena.

Kako Vamedia nezvanično saznaje sada je zbog kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata u Valjevu ova inspekcija svoj rad odlukom rukovodioca grupe za poslove turističke inspekcije Gorice Božić , uredila I u noćnim smenama. Za ovaj rad, kako saznajemo, navodno će koeficijent zarade biti uvećan za 20%.  Da li će zaista I biti, biće vidljivo nakon što na kraju meseca zatražimo po osnovu Zakona o informacijama od javnog značaja njihove zarade, ali I izveštaje o izvršenim kontrolama. 

Komunalna  policija sada ima jedno zaduženje manje , ali ostaje nejasno kako će grad isplatiti prekovremene radne sate  I rad u toku noći turističkoj inspekciji ukoliko već nema novca da se isplati rad komunalnih policajaca u vanrednom stanju? Jer ako nije manjak para u budžetu problem, šta bi to drugo moglo biti posredi?

23 comments on “Od sada rad kafića kontroliše SNS turistička inspekcija

 1. nikolica

  Jovančić ima sličan razvojni put kao i Milanović, koji je od komunalnog inspektora stigao do već dve direktorske fotelje a možda će uskočiti i u fotelju prvog čoveka grada. Možda i Jovančić za 8-10 godine stigne do kandidature za gradonačelnika a isto kao i Milanović voli boks. Nego, najbitnije pitanje je ko je zadužen za davanje saglasnosti za zaposlene u lokalnoj samoupravi, čiji je to resor?! To treba da napišete ovde, da SPS sa Ružičem i Djukić Dejanović vodi lokalnu samoupravu pa ovi iz SPS nek se zapitaju koga da glasaju kada rešenje stižu sami na SNS adresu…

  Reply
 2. Emilija

  U ovom gradu,nikad bolje. Na svebsteane u gradu,izgradjeni trgovi,uredjeni parkovi,uredjena recna korita Gradca,Kolubare,uredjeni mostovi,ulice, trostruki,drvoredi. Ma,glasam Bobu i Goricu sa obe ruke. Valjevci moji.

  Reply
 3. Petar

  Izgrađeno šta tačno…dovedene investicije koje tačno…napravljeni novi ili propeeini postojeći vrtići ( makar krov da popraviše).
  Jedni te isti se vrte 20 godina na vlasti, unapredili su sistem samo za sebe.
  Nikada nam neće biti bolje. Kada ćemo imati taj nivo svesti da treba da unapređujemo sve podjednako, da nikoga ne mrzimo što misli drugačije ili što nas kritikuje…

  Reply
 4. Goran Markovic

  Jelica Panjkobic mora da odgovara za ovo sto je napisano a postoji i niz dokaza da se smanji broj radnih sati tj.falsifikuju dokumenti .Dugo več u Opštini je kriminal i gle čuda dodeli se da kontrolu vrše ovi radni i pošteni iz Turističke.Sve što ste na vasem portalu napusalu je sve tačno ali ima jos niz ne pravilnosti koje se kose za zakonskim odredbama .Pa postavljam pitanje sta radi Nacelnik Inspekcijskih organa , kako i na koji nacin rade inspekcije koje su pod njegovom ingirencijom i kako je moguce da gorucca (umetnicko ime e)Bozic BEMAKO uopšte moze da radi na tom mesto i naravno sta kaze opet Nacelnica Jelica Panjkovic , a pitati gvozdenovica o postenju i postovanju zakona to je isto kao kada bi pitali Klonfera jel posten?

  Reply
 5. Perica

  Čuveni Borko i Mister, poznati po svom poštenju.. I jedan i drugi nepismeni, ali poslušni, takvi ovom sistemu i trebaju. Sredili kuće i okućnice od para što su pokrali u Gradskoj upravi. Što ne pitate Borka odakle mu pare da sredi apartmane u kući koju izdaje? Majku i oca je zbrinuo. Eno Mister u Gradcu sredio kuću iznova, od čega? Plate u opštini? I takvi sede u GU i vode grad.. Pa treba ih sve pohapsiti. Kupili diplome i misle da su Bogom dani da budu tu.

  Reply
  1. Oliva

   Zenu zaposlio u Dom za kulturu, drzavni posao za stalno.
   Molim Vamediu da istrazi malverzacije ovih likova i podnese javno krivicne prijave.
   Dodajte i taksistu na spisak.

   Reply
  2. Opštinar

   Koliko je jedan od njih pošten govori to da je preko najboljeg druga otvorio agenciju UltraVA koja fiktivno zapošljava ljude u GU, platu umesto na račun predaju radnicima na ruke u bivšim prostorijama SPO, a doprinose ne plaćaju. Ali ima pravde, vodi se postupak protiv istih za raznorazna krivična dela iz ovog slučaja. Kako kaže Šojić, došlo je vreme ćorke!

   Reply
 6. Dragica

  Steta sto nije Gajic inspektor. Kakav bi to dobar potez bio, on je bez straha i veliki je borac za pravdu.

  Reply
 7. Novo naselje

  Nema vesti da Gajica ne pomene te,kakvi ste vi zlobnici i retardi.
  Gajicu nedaj se,samo polako trazicete i molice te mnogi

  Reply
  1. Sin anarhije

   Kao prvo rec POMENETE se pise zajedno , rec NE DAJ odvojeno , kao drugo nauci pravopis pa se bavi politikom , a kao trece kada to vase naselje dosljaka sa valjevskih planina , nema boljeg coveka od gajica, onda treba svi da se vratite na rodnu grudu …

   Reply
 8. Wikilis

  Jbte, ne mogu da zamislim, da jedna bivša čistačica dođe
  u neki od elitnih kafića u Valjevu da nešto kontroliše!!!?
  Ona, breee, nije školovana ni da bude Baba – Sera na
  Železničkoj stanici Valjevo, jer, tu dolaze da kake i piške,
  OBRAZOVANI ljudi , koji vozom odlaze, ili dolaze u Valjevo!
  Auuu, majku vam lopovsku, oćeli doći KRAJ vašem bezobrazluku
  i BRUKANJU Valjeva???

  Reply
 9. Valjevsko postenje

  Koju skolu su zavrsili Borko i Mister da mogu ds budi to za sta su postavljeni? Tehničku i Dif? A deca sa fakultetom turizma vise na birou. Bagra ste koju treba skinuti pod hitno!

  Reply
   1. Анонимни

    Александар Вујић Суботић, корисник пансиона у Обничким термама.

    Reply
 10. Tata

  Borkov tata radio na birou kao portir i sincic ga ugurao u Krusik…proci ce i njihovo…

  Reply
 11. Skolski

  Nece ovo jos dugo. Svi ce da odu posle izbora. A sto se tice Gajica, on moze samo da odrzava gradsko zelenilo.

  Reply
 12. Viktor

  Bezobrazluk se ne zaustavlja nema veze koje je stanje samo bahato ali nicija nije gorela do zore.

  Reply
 13. Oliver

  Ma strasno kao pustili u rad kafice sa krs nekih pravila koje ako ispostujes do kraja da te ne bi kaznila SNS inspekcija,jedino mozes sam da radis jel toliki je promet da ne mozes da zaradis za dnevnicu konobaru. Bolje da nisu ni pustali kafice u rad.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.