U Srbiji 1624 potvrdjena slučaja korona virusa, iz Valjeva danas pet transporta za Beograd

U Republici Srbiji je do 15 časova 4. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.624 potvrđenih slučajeva COVID 19. Novih podataka za Valjevo nema sem da je u toku današnjeg dana pet lica transportovano za Beograd od čega jedno lice na beogradski Sajam.

Zvaničnih novih podataka za Valjevo nema sem da je danas pet lica transportovano za Beograd, a kako saznajemo transporta za Beograd bilo je i juče , ali u nešto manjem broju. U Valjevu su trenutno 992 lica u samoizolaciji.

Kako Vamedia nezvanično saznaje iz dobro obaveštenih izvora medju licima koja su transportovana u toku jučerašnjeg dana su i dvoje lekara valjevske bolnice.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 645 osoba od kojih je 148 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 1046 pacijenata, od toga njih 69 je na Sajmu. Na respiratoru je ukupno 89 pacijenata.

Na Sajmu je 69 pacijenata testirano, od kojih je 38 bilo negativno. Oni će u narednih 48 sati ponovo biti testirani i ukoliko rezultat i drugog kontrolnog testa bude negativan, biće otpušteni kućama.

Do 15 časova u Srbiji je ukupno testirano 6.401 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih pet (5) smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 44.

Preminulo je pet (5) osoba muškog pola, prosek njihovih godina je 63,2 i svi oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu bolesti

2 comments on “U Srbiji 1624 potvrdjena slučaja korona virusa, iz Valjeva danas pet transporta za Beograd

    1. Jovan

      A sta mislite kakva je kada nam danas dolaze ruski lekari, i to kod nas, u Cupriju i Nis, sve je jasno

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.