Redovi duži nego ikad, pekare uglavnom ispražnjene

Ovog prepodneva u Valjevu ispred svih trgovinskih radnji gužve veće nego ikada. Slična je situacija i ispred apoteka i parfimerija koje rade . Pijaca ne radi , ali  zato piljarnice i pekare  u neposrednoj blizini imaju ogromne redove. Hleba već posle 10 sati nije bilo gotovo nigde.

U valjevskim trgovinama gužva je od ranih jutarnjih sati, zapravo od 4 sata ovog jutra kada je odlukom Vlade licima starijim od 65 godina dozvoljen izlazak u nabavku.  A potom i na dalje jer su brojni Valjevci zbog nove mere koja predvidje policijski čas od 13h do ponedeljka u pet ujutro odlučili da se snabdeju namirnicama i drugim potrepštinama .

U obilasku Valjeva ovog prepodneva gužve beležimo ispred svake trgovinske radnje bez obzira da li je velika ili mala , a pred nekima i nije bilo poštovanja predvidjene distance dok se opet na na drugim mestima red protezao daleko od same trgovine. „Gradjani ovog jutra kupuju gotovo sve, bez razlike. Radimo punom parom , ali vodimo računa da u objektu nema više od tri lica istovremeno“, saznajemo u jednom od većih marketa.

Pomama ovog prepodneva bila je i za hlebom pa su vidljivi bili i redovi ispred valjevskih pekara, a na brojnim mestima već nakon 10 sati ova namirnica se nije mogla kupiti, jednostavno bila je rasprodata. Kako saznajemo u nekim pekarama uvedena je i odredjena količina koja se može pazariti  , najviše do pet hlebova.

Redovi su ovog prepodneva bili vidljivi i ispred apoteka , a dok stara pijaca ne radi piljarnice u neposrednoj blizini imale su ozbiljne gužve i dugotrajnije čekanje kako bi se kupille u najvećoj meri pomorandže, mandarine i jabuke. Ostalo povrće je kažu kupci, ima da se nadje jeftinije u nekim od prodavnica.

Saobraćaj u Valjevu ovog prepodneva bio je značajno veće frekvencije, a zbog nabavke i broj pešaka bio je primetno veći.

„Jel možete vi meni da kažete sad ta zabrana da smo dvoje može da bude , pogledajte koliko je ovde ljudi? Meni to nije janso. Ima bezobraznih, pa koliko god se mi odmicali oni se primiču“, kaže jedan od Valjevaca dok komentariše da treba da ih sllikamo i dodaje: „Ja sam ovde već 45 minuta , e znam jesam li se pomakao, ulaze preko veze, gledaj ovog. Što ne slikaš to? Treba to da slikaš!“

Ispred ambulante u Novom naselju ne zatičemo nikog, a medicinski radnici su , što je bilo vidljivo, pripravni za dolazak svakog gradjanina.

2 comments on “Redovi duži nego ikad, pekare uglavnom ispražnjene

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.