Grad oformio službu redara

Od ovog jutra, ispred trgovinskih objekata, banaka, pošta i drugih javnih ustanova gde su proteklih dana primećeni veliki redovi, nalaze se redari Gradske uprave Valjevo. Njihov zadatak je da pomažu građanima, upozoravaju na primenu mera lične i uzajamne zaštite i dele zaštitnu opremu onima koji nemaju.

Ova aktivnost se organizuje u okviru naloženih mera od strane Štaba za vanredne situacije grada Valjeva. U tu svrhu nabavljeno je 100 fluorescentnih prsluka na kojima odštampan grb grada Valjeva i međunarodni simbol civilne zaštite.

Apelujemo na sve građane da, prilikom čekanja u redovima, drže distancu od dva metra, jer stajanjem preblizu drugih ljudi ili guranjem, neće ući ranije u objekte koji primaju propisan broj korisnika, a rizikuju da se zaraze opasnim virusom!

Takođe je važno da prilikom izlaska na ulicu i ulaska u objekte imaju adekvatnu zaštitu, maske i rukavice, ili bilo kakvu zaštitu usta i nosa, kao i da redovno peru i dezinfikuju ruke sapunom, alkoholom ili antibakterijskim gelovima.

Kabinet gradonačelnika

2 comments on “Grad oformio službu redara

  1. Sandra

    A za to se trose donacije za zdravstvo, fluo prsluci su zastitna zdravstvena oprema. Jel to jedino sto su ovi sa reklamnim materijalom sto daju najvece procente imali na lageru?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.