U Valjevu za sada 6 učesnika na lokalnim izborima?

Koliko učesnika izbora na lokalnom nivou će imati Valjevo biće poznato tek kada sve liste budu predate pre 26. aprila kada će izbori biti održani. Za sada je poznato nekoliko učesnika.

Na izbore zakazane za 26. april izvesno izlaze dve najveće stranke u Valjevu Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije. U javnosti do sada su se oglasili iz Pokreta DSS-Metla potvrdivši svoje učešće na izborima. Još uvek nepotvrdjen izlazak ima Stranka moderne Srbije, a kako navode u Lokalnom frontu odluka o izlasku ili bojkotu biće doneta na sednici Skupštine kada će se o tome i glasati. Ova sednica trebalo bi da bude održana već ovog vikenda.

Za sada postoje informacije o navodnom osnivanju Srpskog patriotskog saveza Aleksandara Šapića u Valjevu i pripremi liste za izbore , a iste nezvanične informacije potvrdjuju da je poverenik Vadimir Pantelić dok je nosilac liste Nebojša Tadić. U Valjevu je takodje prošle godine na jednom od izloga valjevskih lokala osvanuo plakat i obaveštenje da se radi o odboru Zdrave Srbije Milana Stamatovića. U decembru su nacionalne televizije prenele da je došlo do ujedinjenja Šapića i Stamatovića. Da li će tako biti u Valjevu odnosno, da li je tako već sada i u Valjevu nije poznato.

U prethodnoj godini u Valjevu su osnovani odbori Vacićeve stranke Srpska desnica ,  gotovo istovremeno kada je osnovan i Pokret „Živeti za Srbiju“ dr Jovane Stojković,ali  zvanične informacije da li izlaze na izbore samostalno ili u nekoj mogućoj koaliciji nema.

Medju onima koji će na lokane izbore je i Grupa gradjana Pobeda koja je na prethodnim izborima ostala ispod cenzusa ovoga puta udružena sa Novom Srbijom.

U izbornu trku još jednom će se uključiti i Srpska radiklana stranka, takodje jedna od gubitnika prethodnh izbora.

Na izbore, koliko je do sada poznato neće članice Saveza za Srbiju koje će u narednih mesec dana do izbora voditi kampanju Bojkot.

Da li će na izborima biti i novih igrača odnosno Grupa gradjana koji do sada nisu bili politički ujednjeni i profilisani , ostaje da se vidi.

13 comments on “U Valjevu za sada 6 učesnika na lokalnim izborima?

  1. Emilija

    Ko se odluci na izlazak na ovakve izbore,,politicko je ubistvo. U ovakvim izbornim uslovima,moze SNS i SPS, a njihova kampanja bice istorijska. U njoj ne treba ucestvovati ninpo kojubcenu,grama vlasti. Kakva SMS,kakav Lokalni Front kojibtreba da ostane samo lokalni front i opozicija svakoj vlasti koja vodi ovaj grad. Ali,eto,i oni hoce parce kolaca,pa neka se ubiju.

    Reply
  2. Hiram

    Ako izadje na ove izbore Lokalni front će biti veliko razočarenje. Ovi ostali što najavljuju izlazak su toliko nebitni, da o njima i nema potrebe da se govori.

    Reply
  3. Zoran

    Lokalni front treba da izadje…jer narod voli izbore…i koga ce da glasa 10% glasaca koji nisu za sns i sps…ljuba je dosta dobro se borio…

    Reply
  4. zato bojkot

    Sve ove stranke kada saberete nemaju dva ipo poštena čoveka.Bog je odavno Valjevu rekao laku noć,zato valjevci što dalje od izbora,manje če vas gristi savest

    Reply
  5. Ćiro

    Ja cu da glasam za sve da se niko od njih nenaljuti..zaokruzim svih 6 i svi zadovoljni.

    Reply
  6. Creator

    Ko izadje na ovakve izbore, treba da stavi prst na celo i zapita se sta sa njim nije u redu …

    Reply
    1. Izbor

      Ovi izbori su tamni vilajet,ko izadje kaljače sep ne izadje kaljače se, pa odlučite

      Reply
  7. Mario

    Mislim da ce ovoga puta SPS pobediti .Ubedljivo Djordje ce biti novi Gradonacelnik.

    Reply
  8. Creator

    Koga briga sta ti mislis , nije ti ovo kladionica … a kogod da dodje , nastavicemo da propadamo …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.