Milutinović prodao plac, a puta još nema?

Još 2018. godine valjevska javnost je informisana da je grad nameran da na Divčibarama izgradi put S7 , a za čiju je izgradnju bila neophodna eksproprijacija placeva. Grad je najpre otkupio jednu parcelu, a dve godine kasnije  pokrenuo postupak javne nabavke za izradu projekta parcelacije za potrebe eksproprijacije . Nema informacija da li je od 2018. godine do danas grad otkupio još parcela ili samo onu koja je pripadala porodici Mihaila Milutinovića zamenika predsednika Skupštine, direktora Filijale za zapošljavanje, predsenika Komisije za javne nabavke I mnogih drugih radnih tela.

Lokalni front je na konferenciji za novinare u aprilu mesecu 2018.godine  javnosti stavio na uvid dokaze o izvršenoj eksproprijaciji parcele 669/9 na Divčibarama u vlasništvu supruge direktora Filijale za zapošljavanje I zamenika predsednika Skupštine Mihaila Milutinovića za koju je grad istoj isplatio iznos od 5 330 evra. Samo par meseci kasnije se saznalo da je parcela otkupljena 2016. godine u površini od 3 ara I 64 kvadrata da bi grad tek 2018. godine pokrenuo postupak javne nabavke  za izradu projekta parcelacije za potrebe eksproprijacije.

U svoju odbranu nakon informacija koje je izneo Lokalni front, Milutinović je gostujući na Vujić televiziji rekao da nije on kriv što se niko drugi nije javio I ponudio svoje parcele. Kao razlog prodaje Milutinović je naveo da mu grad nije dozvolio da izmesti šaht na postojećoj parceli pa je on odlučio da “grad neće moći tako”.

Mihailo Milutinović

“Jel ovo neki novi vid aparthejda jel za mene I moju porodicu važe neki nirnberški zakoni? Cela procedura je ispoštovana I sa ministarstvom finansija I gradjevine pa se to vraća sa ministarstva finansija na ministarstvo gradjevine pa kada se sve to sprovede cela ta procedura je završena . Ponudili su tri varijante meni je odgovarala samo jedna , ovo je dobro što su objavili,  ovo mene raduje I na sigurnom sam putu , sve što su izneli, izneće tu još mnogo stvari”, rekao je Milutinović objašnjavajući pritom da je grad otkupljivao I placeve za put do ski staze.

U celoj priči nije bilo jasno gde je objavljen bilo kakav poziv da se gradjani mogu javiti I prodati svoje parcele dok su tamošnji meštani tvrdili da im se niko nije obratio po pitanju puta S7, šta više nisu imali ni informaciju da takav put treba da se gradi .

Grad je dakle otpočeo eksproprijaciju parcela, ali puta još uvek nema niti bilo kakvih radova na pomenutim parcelama.

Milutinovići su plac prodali za 656 416 din I Lokalni front tada je nastojao da obavesti meštane Divčibara da mogu ponuditi svoje placeve. Ni dve godine nakon ovog slučaja obelodanjenog u javnosti, ali ni četiri godine od kupovine grad nije najavio niti ijednom rečju pomenuo put S7.

Vamedia je na pomenutoj lokaciji pokušala da uoči put S7 , ali je potraga za putem, priznajemo, bila neuspešna.

ilustracija:jedan od placeva na pomenutoj lokaciji

Sada kada su cene placeva na Divčibarama porasle tamošnji vlasnici svakako imaju dobar povod I motiv da prodaju parcele. Pitanja zašto grad nije objavio kupovinu, zašto nije ponudio prodaju ostalim vlasnicima, zašto se za potrebe puta otkupljuje samo jedna parcela, zašto je najpre grad kupio parcelu , a tek dve godine kasnije pokrenuo procedure parcelacije za potrebe eksproprijacije, ostala su I četiri godine nakon kupovine bez odgovora.

A možda je odgovor dao sam Milutinović koji je rekao da “iza svega stoji sam glavom I bradom”:

“Nisam to mogao da poklonim , ja nisam toliko bogat ali težim ka tome , možda će biti trenutak, ali o tom potom u ovom trenutku …”

8 comments on “Milutinović prodao plac, a puta još nema?

  1. Marko

    Lokalni front ako je kadar nek izađe na lokalne izbore u suprotnom nek se „pokrije ušima i ćuti“!
    Nama za gradonačelnika stiže osoba koja će da još više lobira za interese pojedinaca na Divčibarama.

    Reply
  2. Milutinovic

    Klomber nije samo loš čovek, on je i vesnik zla i propadanja. Sve čega se dohvati propada i truli. I u SPS je divljao i iživljavao se i sada to isto radi.

    Reply
  3. Creator

    Pare iskoristio u zdravstvene svrhe , ali put do para mnogo smrdi , kao i sve u nasoj voljenoj drzavi na brdovitom balkanu ,,,

    Reply
  4. GANE

    Dno dna ,bez imalo obraza i stida ,oči im gladne.Gori je narod koji nista ne preuzima ili jos gore glasa za ove i ovakve,a kukaju sto om deca odose iz zemlje.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.