Sednica Štaba za vanredne situacije počela u podne

U 12 sati će biti održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, a tema sastanka, kako  saznajemo jeste postupanje u vezi  korona virusa . U javnosti je za sada objavljena nezvanična informacija da je slučaj korona virusa zabeležen i u našem gradu.

Tek nakon sednice Štaba za vanredne situacije biće  u potpunosti poznata situacija u vezi korona virusa u našem gradu, dok nezvanične informacije za sada govore da se radi o jednoj osobi , muškog pola čiji je status zaraženog potvrdjen na Institutu Torlak. Iste informacije svedoče i da su lica koja su bila u kontaktu sa pomenutom osobom pod nadzorom stručnih lica.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je sinoć da je korona virus zabeležen u pet gradova Srbije i to : u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Kikindi, Nišu, Kragujevcu, Čačku i Zrenjaninu.

“U Republici Srbiji je do 08 časova 15. marta 2020. godine registrovano ukupno.46 potvrđenih slučajeva COVID 19.Do 08 časova, 15. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je  ukupno 268 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.Od poslednjeg izveštaja, do 8 časova, u Institut Torlak nije pristigao ni jedan uzorak na testiranje.”, navodi se na sajtu ministarstva zdravlja RS.

1 comment on “Sednica Štaba za vanredne situacije počela u podne

  1. Creator

    Ako zatreba sednica ce potrajati do duboko u noc, sponzori ce sve to pokriti vrucim pljeskavicama i sokovima za osvezenje ,, ne daj Boze da neko ode gladan ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.