Ispituju se još 4 javne nabavke

Dok je valjevska javnost zaokupljena početkom izborne kampanje i uglavnom promenama na listi valjevskih naprednjaka , odeljenje za organizovani kriminal  postupajući po krivičnim prijavama, iz Gradske uprave odnelo je još dokumentacije.

Retki su meseci kada u Gradskoj upravi nije bilo štampanja i fotokopiranja dokumenata , a po zahtevu Odeljenja za suzbijanje korupcije i krimala . Ovoga puta , Kako Vamedia nezvanično saznaje predmet istrage su tenderi za deratizaciju, nabavku klima, ali i radovi na putu Suvaja-Leskovice, park Pećina.

Za protekle 4 godine u VJT pristiglo je na desetine krivičnih prijava uglavnom protiv odgovornih lica u Upravi gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, načelnice Gradske uprave Jelice Panjković Tešić, Zorana Trifunovića rukovodioca odeljenja za infrastrukturu, ali i lica koja su učestvovala u brojnim tenderskim komisijama. Epiloga , bar javnog, tih istraga za pomenute prijave još uvek nema, a prikupljena dokumantacija sve je obimnija i obimnija.

Ne treba zaboraviti da je 2017. godine u Valjevu uhapšen načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić i još sedam lica koje su  Policija i BIA uhapsili zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

Jedno od tih lica Aleksandar Djurić, gradonačelnik Gvozdenović kasnije je ponovo , po osnovu Ugovora,  angažovao na poslovima javnih nabavki.

2 comments on “Ispituju se još 4 javne nabavke

  1. Creator

    NEMA OD TOGA NISTA SVE SE GURA POD TEPIH, A ZLO KOJE SU SRBI IZABRALI NASTAVLJA DA SE SIRI …

    Reply
  2. Ваљевац

    Сви падају на Зорану Трифуновићу. Ако неће да страда за све, онда ће морати да прича.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.