Pod sumnjom na korona virus transpotovana iz Valjeva za Beograd

Pod sumnjom na korona virus pacijentkinja sa područja KO transportovana je  na kliniku za Infektivne i tropske bolesti u Beogradu. Transport pacijentkinje odvijao se u strogo kontrolisanim uslovima. Analiza u Beogradu pokazala da pacijentkinja nije zaražena korona virusom.

U toku jučerašnjeg  dana sa teritorije koju pokriva Dom zdravlja Ub, mlađa pacijentkinja, dovežena kolima hitne medicinske pomoći u Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo pod sumnjom da je zaražena „korona virusom“.

I Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo su ispoštovali Algoritam aktivnosti za postupanje sa licima koja se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekcijom novim korona virusom 2019-nCoV. Algoritam aktivnosti za postupanje sa licima koja se javljaju na pregled je doneo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Nakon neophodnih  pregleda i uzimanja svih potrebnih uzoraka od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Valjevo, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i dežurnom ekipom,  pacijentkinja je transportovana na Kliniku za Infektivne i tropske bolesti KCS u Beogradu, gde je nakon analiza utvrdjeno da se ne radi o korona virusu.

2 comments on “Pod sumnjom na korona virus transpotovana iz Valjeva za Beograd

  1. Virus

    Nas ministar zdravlja objavi da su kontrole na granicama kako devojka dodze iz Italije verovatno letecim autobusom

    Reply
  2. Smeh ili plač

    Ma ne treba da se brinemo. Kako kaže AV treba nam samo sapun i to je sva medicina. Kako ovi u svetu ne znaju za to ?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.