Novo Srbijanci: Izbori suštinski mogu promeniti situaciju u gradu

Uz prisustvo članova i prijatelja Udruženja, Novo Srbijanci obeležili su svoju slavu Svetog Simeona Mirotočivog . „Verujemo da stvari mogu da se promene na bolje u Valjevu“, rekao je izmedju ostalog Marko Živanović predsednik Udruženja.

Udruženje Novo Srbijanci

Već dugi niz godina Udruženje Novo Srbjanci 26. februar i Svetog Simeona Mirotočivog obeležavaju kao svoju krsnu slavu pa je tim povodom u prostorijama Udruženja uz brojne goste i članstvo održano i rezanje slavskog kolača. Marko Živanović, predsednik Udruženja kaže da ove godine slavu obeležavaju ipak u znaku predstojećih izbora. „Drago nam je da se ovako veliki broj ljudi odazvao i zahvaljujemo im se što su danas na dan naše slave uz nas. Ipak ne možemo izbeći činjenicu da ove godine i to vrlo bbrzo imamo izbore , a moram reći da smo mi već započeli neke pregovore u vezi predizbornih koalicija“, rekao je Živanović.

Na prethodnim izborima Novo Srbijanci bili su deo predizborne koalicije SPS-a, a u Skupštini u protekle četiri godine ovo Udruženje predstavljala su dva odbornika dok je Živanović poslednje dve godine bio na mestu člana Gradskog veća. „Verujemo da situacija u Valjevu može biti bolja i mora biti bolja i drugačija nego što je sada. Ima u gradu dovoljno i Grupa gradjana i Udruženja, realne i stvarne opozicije  koja zajedničkim snagama može biti dostojan protivnik dosadašnjoj većinskoj vlasti u Valjevu. Ne vidimo drugi način da se nešto promeni izuzev izlaska i učešća na izborima. Razumemo bojkot , ali ne mislimo da je to način da se situacija promeni. Mora doći do ujedinjenja svih opoziciono opredeljenih gradjana bilo da su oni politički već aktivirani ili da nisu“, rekao je Živanović.     

8 comments on “Novo Srbijanci: Izbori suštinski mogu promeniti situaciju u gradu

  1. Petrović

    Koliko para je ovaj s bradom primao u gradskom veću pa je pokorno ćutao četri godine? Koga je od rodbine za to vreme zaposlio? A sad se setio da vlast ne valja i treba je menjati! Je li moguće da normalan čovek ne pljune na ovo!?

    Reply
  2. Emilija

    Novosrbijanci???Marko Zivanovic? Jel stvarno toliko drskosti i bezobrazluka moze covek,godinama servirati i sedeti u nekakvoj vlasti? Ni rodbina te vise nece glasatu,veruj. Mozda,brdjanska inicijatuva😊

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.