Početak rasprave o Zakonu o borcu

Povodom početka rasprave o Zakonu o borcu , UBR 1990 izdalo je sledeće saopštenje:

“Obaveštavamo sve borce, ratne vojne invalide, civilne invalide rata i porodice poginulih boraca kao i svu javnost da je posle 29 godina Zakon o borcu, ratnim vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i članova njihovih porodica kao krovni Zakon prošao Vladu Republike Srbije i da je ušao u Skupštinsku proceduru.

Za nas ,,sudbonosna“ rasprava kreće 24.02.2020 godine.

Konačno će Borci prvi put dobiti prava, a porodice poginulih boraca, civilni invalidi rata i ratni vojni invalidi će postojeća prava proširiti ovim predlogom nacrta Zakona.

Mi podržavamo ovakav Zakon koji će se verovatno još poboljšati i od strane Narodnih poslanika u Skupštini Republike Srbije. 

Ne smemo dozvoliti da se Zakon ne donese sobzirom da postoji okolnost da nam se učesnici rata ubijaju zato što nemaju nikakakva prava i što nemaju zdravstvenu knjižicu da se leče. 

Svako ko pokuša da traži da se Zakon ne donese je protiv interesa boračke populacije i snosiće bar moralnu odgovornost. 

Nas u Kolubarskom Okrugu i Srbiji ne može niko da predstavlja i da se u naše ime bori za takvu ideju da se Zakon o borcu povuče iz Skupštinske procedure niti smo kome dali takvu ,,nakaradnu“ tapiju.

Uvek smo govorili da svako ima pravo da štrajkuje i da je to najveće demokratsko pravo ali u ime naših članova i nas to pravo nikome nismo dali!!!

Zato tražimo od Skupštine Republike Srbije da po hitnoj proceduri donese Zakon o borcu, ratnim vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i članova njihovih porodica jer nećemo više da čekamo i mi znamo da izađemo na ulicu i štrajkujemo i to opravdano ako se Zakon ne donese!!!

Udruženje boraca Gvozdeni puk

Republike Srbije

Predsednik, 

Dejan Milošević Kuna i

Generalni sekretar i predsednik 

Udruženja boraca Valjevo

Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.