Deo novca od prodatih karata donacija valjevskom Centru VTO

Organizacija Open minded poziva Valjevce na premijeru filma Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ u Centru za kulturu u Valjevu, večeras, ponedeljak 24. februara u 20 časova. Od svake prodate ulaznice 50 dinara biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju.

Prema prof. Danici Grujičić, koja je inače intervjuisana u filmu, procena je da u Srbiji pored galopirajućeg kancera, postoji problem i sa sterilitetom oko 400.000 ljudi, dok je 250.000 zvanično u evidenciji. Muški sterilitet od 1999. do danas porastao je sa 20 na 40 odsto, dakle čak sto procenata u ukupnom zbiru. Organizacija OPEN MINDED će i ovaj put biti društveno odgovorna, pa će u saradnji sa Centrom za vantelesnu oplodnju Valjevo, od svake svoje prodate karte 50 dinara donirati Centru koji već osam godina pomaže da se podigne natalitet, a kao Centar jedan je od najuspešnijih u Srbiji.

Kao što možda znate, 28. septembra 2019. je u Čikagu održana svetska premijera „Težine lanaca 3“, trećeg dela dokumentarne trilogije koji objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta poput Kube, Čilea, Italije i Bolivije. Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine, film razotkriva sistem u kojem živimo i predstavlja inspirativne priče sa ciljem da se pokrenemo i preduzmemo nešto. Intervjuisani su: Noam Čomski, Nele Karajlić, Jovan Memedović, Nebojša Katić, Danica Grujičić i mnogi drugi.

Film je predstavljen publici u Las Vegasu, Majamiju, Vašingtonu, Njujorku, Torontu, Vindzoru, Kičeneru, Hamiltonu, Londonu, Bostonu, Otavi, Beču, Minhenu, Nirnbergu, Frankfurtu, Luksemburgu, Lozani, Lionu, Cirihu, Štutgartu, Lauterahu, Inzbruku, Salcburgu, Lincu, Gracu i Ljubljani, a 2. februara je bila srpska premijera u Kombank dvorani (2 pune sale Doma sindikata) u Beogradu. Nakon Srbije film će biti predstavljen i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.