Nepravda se molitvom pobedjuje

Blizu dve hiljade ljudi učestvovalo je u jučerašnjem molebanu i litiji gradskim ulicama iznoseći čvrst stav u odbrani srpskih svetinja.

Okupljenima se putem video linka iz Crne Gore obratio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekavši da je u Crnoj Gori narod u toj borbi vaskrsao.

 „Ovde, u Crnoj Gori narod je vaskrsao, ovo je božje čudo i čudo svetih božjih ljudi, naročito Svetog Vasilija Ostroškog. Narod u Crnoj Gori koji je bio najobezboženiji deo našeg srpskog naroda, danas je to narod koji je krenuo za Gospodom, od deteta do starca”,  rekao je mitropolit Amfilohije.

Episkop valjevski gospodin Milutin obraćajući se okupljenima podsettio je da se nepravda u jednoj zemlji najbolje pobedjuje molitvom. „Naša braća koja su se odelila ne bi trebalo to da rade, treba da znaju da nikada niko crkvu Hristovu pobediti ne može. Bile su i veće sile od ove sile dole i sve su otišle u zaborav… Mi u Crnoj Gori nemamo neprijatelja nego braću odvojenu. I molimo se i za njih, da se urazume i uplaše strašnog Svetog Vasilija Ostroškog, da ne krene on… Možemo samo naslutiti šta bi rekao onima koji ruše pravoslavnu crkvu Hristovu, a nisu svesni da će srušiti sami sebe, a nikada Crkvu. Grob ko kopa Crkvi, to je njegov grob gde leže“, poručio je episkop valjevski Milutin.

Litiji i molebanu u Valjevu pored gradjana prisustvovao je i veliki broj sveštenika valjevske Eparhije , a poseban doprinos putem video linka u obraćanju dali su i episkop australlijsko-novozelandski Siluan i manastir Hilandar.

U svojim obraćanjima posebnu pažnju govornici su ukazali i svetiteljima iz valjevskog kraja Justinu Ćelijskom i Svetom Nikolaju Velimiroviću.  Glumac Nenad Jezdić govorio je „Nebesku liturgiju” Svetog vladike Nikolaja i nastupao je hor Prizrenskih bogoslova.

U toku litije gradskim ulicama mogli su se čuti jednoglasni pokliči i poruka : „Ne damo srpske svetinje“.

foto: N.S.

2 comments on “Nepravda se molitvom pobedjuje

  1. KRKI

    NE OTIMAJU OVI SVETINJE ZBOG VERE NEGO ZBOG NOVCA VEZE ONI NEMAJU SA VEROM NEGO U CRNOJ GORI SE NALAZE SVETINJE OD NEPROCENJIVE VREDNOSTI. MILO I NJEGOVI SEKTASI NA TO JURISAJU.

    Reply
  2. Creator

    Setali su i jedan od pet miliona, pa se raspali … i od ovoga nema nista posto je to druga drzava i bice kako oni odluce sami ili u dogovoru sa tamnosnjim crkvenim vodjama , mi odavde nemamo nikakav uticaj , treba ljudima reci …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.