I gradjani neprijatelji?

      4 коментара на I gradjani neprijatelji?

Vamedia je svojevremeno informisala javnost o nedostupnosti Gradske uprave i pojedinih javnih preduzeća za informacije , a po osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja . Dokaz da grad Valjevo ne odgovara ni ni gradjanima Valjeva na pitanja koja im se ne dopadaju dostavio je Vamediji jedna od sugradjana. Ipak u jednom od odgovora grad potvrdjuje pisanje Vamedie o novogodišnjem ručku.

U dopisu dostavljenom Vamediji gradjanin Valjeva navodi da je od Grada Valjeva po osnovu Zakona o dostupnosti informacija zatražio informaciju o Domu vojske .“ Takođe, tražio sam im pismene dokaze – kopije dokumenata, da je grad Valjevo stvarni vlasnik imovine Oficirskog doma, i da ima pravo da tu imovinu proda na tržištu. ODBILI su da mi dostave te kopije. Uložio sam Žalbu Povereniku za informacije, i sada čekam njegovo postupanje”, navodi sugradjanin u upućenom dopisu.

Pored činjenice da se odgovori ne dostavljaju u zakonskom roku , Grad je ipak na dva zahteva odgovorio.

U jednom od zahteva koje je dostavio, ovaj Valjevac je tražio informaciju o novogodišnjem ručku u restoranu Platani , o čemu je Vamedia već pisala.

U odgovoru se nedvosmisleno potvrdjuje pisanje Vamedie I navodi :

-U restoranu Platani je organizovano druženje sa zajedničkim ručkom za kolektiv Gradske uprave grada Valjeva.

-Prisutni zaposleni nisu sebi platili ručak i piće, već je navedeno plaćeno sa pozicije prezentacije gradonačelnika Grada Valjeva.

-U skladu sa odlukom o budžetu Grada Valjeva , gradonačelnik Valjeva ima odredjeni iznos sredstava potreban za prezentaciju , a odluku o korišćenju i raspodeli sredstava donosi gradonačelnik , a shodno Statutu Grada Valjeva.

-Na navedeni ručak su pozvani svi predstavnici javnih ustanova.

Ipak u ovom odgovoru nema nijedne cifre , odnosno podatka koliko je ručak koštao.

Na poziciji gradonačelnika postoje ove stavke , ali ne treba zaboraviti da to nisu lična sredtsva koja je gradonačelnik sebi uplatio kako bi njima kasnije raspoalgao već se radi o novcu koji su uplatili gradjani Valjeva.

Široka ruka gradonačelnika u ovom slučaju jedino je i bila moguća tako što će Valjevci platiti ručak. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je najviše novca kad je u pitanju reprezentacija prošle godie utrošeno upravo sa pozicije gradonačelnika  . U prošloj godini upravo sa pomenutim restoranom potpisan je ugovor na iznos od 1,4 miliona dinara.

Valjevac koji je tražio pomenute informacije najavljuje i dalje obraćanje republičkom povereniku pa i preostale zakonske mogućnosti poput podnošenja prekršajnih prijava.

S obzirom da su pojedini mediji u Valjevu medju kojima je Vamedia gotovo proglašeni za neprijatelje pa se informacije ne dostavljaju , pitanje je da li su neprijatelji i gradjani Valjeva , baš oni koji su pomenuti ručak platili?  

4 comments on “I gradjani neprijatelji?

 1. Gorica GAZDARICA

  Posto je Gorica Gazdarica dovela svoje dete na ovu proslavu koji mi gradjani placamo iz nasih dzepova, moje pitanje je da li su i svi ostali opstinari mogli povesti svoju decu, a ako jesu zasto nisu poveli.
  Ili je u pitanju cista bahatost i nepotizam.
  Da Gazdarica pokaze da je gazdarica i demonstrira silu?

  Reply
 2. Creator

  Ako placaju ruckove ne mogu da ustede za dobra kola kojim se treba dovesti do zgrade opstine , a vikendom otici u rodno selo …

  Reply
 3. Иронија

  Не једу они само сендвиче, некада се докопају и вечере, коју им плаћају порески обвезници, који често немају ни за сендвич ни за вечеру.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.