Ciljevi zaštite potrošača

Usvajanjem Strategije zaštite potrošača za period 2019 – 2024. godine, Vlada Republike Srbije je kao opšti cilj odredila unapređenje ove oblasti u skladu sa novim izazovima na svetskom (globalnom) tržištu korišćenjem pravnih tekovina i pozitivme prakse Evropske unije.

 Osim opšteg, utvrđeni su i posebni ciljevi čijim doslednim ostvarivanjem bi trebalo zaštitu prava i interesa domaćih potrošača izjednačiti sa blagodetima evropskih potrošača, što je u našim uslovima prilično ambiciozno.

Prvi poseban cilj Strategije jeste dogradnja i unapređenje pravnog okvira zaštite potrošača uz istovremeno jačanje mehanizama vansudskog rešavanja potrošačkih sporova . Namera je da se skrati vreme njigovog rešavanja, da se smanje troškovi i da se rasterete sudivi kojima se potrošači sve češće obraćaju radi zaštite zakonom garantovanih prava.

Drugi poseban cilj je povećanje informisanosti javnosti o pravima potrošača, o zbivanjima na maloprodajnom tržištu i o postupku ekonomskog obeštećenja od trgovaca koji su skloni nepoštenoj poslovnoj praksi. Bilo bi poželjno da se osmisle i raznovrsni postupci obuke (edukacije) građana o načinu samostalnog ostvarivanja potrošačkih prava, pri čemu se najviše računa na udruženja potrošača i njihove saveze.

Kao nosioci planiranih aktivnosti za realizaciju dugoročnih ciljeva Strategije “prozvani su” nadležni državni organi, organi jedinica lokalne samouprave (opština i gradova), kao i udruženja potrošača uz podršku informativnih medija. Računa se i na podršku privrednih ili profesionalnih komora, odnosno udruženja koja okupljaju trgovinska privredna društva.

Kada je reč o ostvarivanju saradnje nosilaca obaveza i aktivnosti u oblasti zaštite potrošača tokom proteklog perioda, konstatovana je nedovoljna podrška organa lokalne vlasti aktivnostima udruženja potrošača koje su od opšteg javnog interesa. Obaveza organa lokalne vlasti bila je i ostala da finansijski podrže programe udruženja, da im obezbede odgovarajući radni prostor i da ih u svakom drugom pogledu pomažu na dobrobit svih građana i društva,

U tom smislu lokalna vlast grada Valjeva kasnila je sa prepoznavanjem pozitivnih učinaka aktivnosti udruženja potrošača koje, osim naknade ekonomske štete građanima, doprinose i poboljšanju kvaliteta njihovog života.

Dragan D. Popović

Udruženje VAPOT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.