Pravda spora , ali dostižna

Opštinski sud u Valjevu delimično je usvojio tužbeni zahtev Ljubomira Radovića u postupku potiv Zorana Majdaka započet u junu prošle godine. Radović je Majdaka tužio zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede ugleda i časti.

Ljubomir Radović je tužbu podneo u junu prošle godine zbog toga što je u saopštenju, koje je emitovano u više termina u programu Radio Valjeva 15. marta 2019. godine, između ostalog, za Radovića rečeno da „neuredan, neobrijan i smrdljiv dođe za govornicu i tada isto najsramnije laže građane Valjeva i izmišlja, tračari kao neka napuštena žena, da je produžena ruka bandita Poćute“, kao i da je „gospodin Radović sam sebe ovom konferencijom obeležio kao najvećeg spletkaroša, tračaru i lažova…“. Na kraju saopštenja navodeći: „S poštovanjem, Majdak.

Radović je u tužbi negirao navode u emitovanom saopštenju I naglasio da je navod u sopštenju emitovan na Radio Valjevu iznet „bez ikakvog osnova, uvredljiv i iznet sa namerom da se omalovaži ugled tužioca koji je kao odbornik, profesor u više osnovnih škola i porodičan čovek dugogodišnjim radom i zalaganjem za poboljšanje prava građana stekao veliki ugled među sugrađanima”.

Na sudu tuženi Majdak se branio da u to vreme nije bio zaposlen u Radio Valjevu niti da je imao bilo kakve veze sa programom: „Sa tužiocem nisam imao nikakav konflikt tako da nije postojao nijedan razlog da ja sačinim ili potpišem tekst naveden u tužbi“, izjavio je Majdak. I dodao da je postao odgovorno lice u Radio Valjevu od 14. maja 2019. Ali I da  se ne seća da li je u periodu pre otvaranja stečaja bio urednik Radio Valjeva.

Sud je preslušao je preslušao saopštenje koje je emitovano prošle godine na Radio Valjevu I usvojio delimično Radovićev tužbeni zahtev.

Ljubomir Radović

Za Vamediu o celom slučaju Radović kaže: „Pre svega lično sam zahvalan što je u okviru sudske vlasti pokazano da postoji način da se postupci privedu kraju odnosno nešto većom brzinom zaključe. U ovom konkretnom slučaju moj interes i moja očekivanja su takva da se ljudi koji na taj način pokušavaju da blate političke neistomišljenike, posebno parama svih gradjana Valjeva kakva je situacija u slučaju firme IN Network Solution koju su angažovali aktuelni gradonačelnik i njegovi saradnici da se to spreči i da nikome više ne padne na pamet da se bavi takvim stvarima. Zaista ovde nisam u pitanju samo ja lično, ovde su u pitanju svi gradjani Valjeva posebno oni koji su politički neistomišljenici i oni čije se ideje i vizije o budućnosti grada razlikuju od vizija koje imaju aktuelni vlastodršci“.

Koliko je poznato protiv lica Zoran Majdak na sudu se vodi bar još jedan postupak čiji se epilog takodje očekuje, a protiv istog podneto je više krivičnih prijava gde je u većini podnosioce prijava Tužilaštvo uputilo na pravo privatne tužbe.

1 comment on “Pravda spora , ali dostižna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.