Predlozi za nagradu grada

      5 коментара на Predlozi za nagradu grada

Grad Valjevo obavestio je gradjane da do 14. februara mogu dostaviti predloge za nagradu grada Valjeva koje će biti uručene na svečanosti Dana grada 20. marta.

I ove kao i prethodnih godina povodom Dana grada biće dodeljena priznanja najuspešnijim pojedincima, preduzećima i grupama . Grad će dodeliti nagrade iz 14 oblasti , ali specijalne nagrade za životno delo, humanitarni rad, affirmaciju grada:

– privrede,

-poljoprivrede,

-obrazovanja i vaspitanja

-stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata

-nauke, inovacija i pronalazaštva,

-urbanizma i arhitekture,

-zaštite životne sredine,

-medicine i brige o zdravlju,

-socijalne zaštite i humanitarnog rada,

-humanosti,

-umetnosti i kulture,

-čuvanja i negovanja tradicije valjevskog kraja,

-informisanja i društvenog angažovanja,

-sporta.

Pored navedenih oblasti mogu se dodeliti i specijalne nagrade:

-za životno delo,

-humanitarni rad i brigu o ljudima,

-afirmaciju grada.

Predlozi se mogu dostaviti predajom na pisarnici Gradske uprave, a potom će komisija odlučivati o pristiglim predlozima. Uz predlog se dostavlja i dokumentacija kojom se dokazuje opravdanost predloga, a koja se ne vraća predlagaču.

Dodela nagrade Grada Valjeva uvedena je s namerom da se istakne i afirmiše uspešnost pojedinaca, preduzeća, ustanova i grupa koji su svojim radom doprineli boljem životu gradjana Valejva za prethodnu godinu. Na žalost poslednjih godina javnost Valjeva imala je priliku da vidi da se odluke posebno formirane komisije prekrajaju, da se odluke praktično i ne donose na komisiji već to čini kabinet gradonačelnika. Kompromitovanje samog načina dodele nagrada umnogome je doprineo da trenutak nagradjivanja i ne bude svečarski.  

5 comments on “Predlozi za nagradu grada

 1. Lukićka Klomberiva

  Za životno delo Klomberu nagrada. Ceo život mu je prošao da prevari nekoga bilo da su iz Dračića Divaca ili od Valjeva. I sad je ostalo još i nagradu da dobije.

  Reply
 2. Toma

  Mora nešto i Radoica da dobije, pa toliko je uradio za sirotinju raju.Delio je i paketiće, predstavljao socijalnu politiku, stategiju neku, ma pravi čovek.Ako može nešto, bilo bi baš lepo, a?

  Reply
  1. Zasluženo

   Jeste u pravu si, evo delio je i besplatne pljeskavice na trgu za doček Srpske koju je platio narod,kažu da je podeljeno preko deset pljeskavica

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.