Ostaće zabeleženo u 2019.godini u Valjevu

Ako se osvrnemo na godinu koja je sada iza nas pitanje je kako bi je pojedini gradjani ocenili. Na ličnom planu svako može biti manje ili više zadovoljan. Ali, ako se generalno osvrnemo na godinu iza nas kao gradjani Valjeva mogli bismo da izdvojimo bar neke od činjenica koje su tu godinu i obeležile.

Ako bismo da se podsetimo, evo samo nekih utisaka:

-ekspres Veće

-uskraćeni obroci za 35 dece

-najbolji izvdjač Cevas

-biblioteka na račun parka

-tenderi pod istragom policije

-kupovina novih automobila, a polovnih kamiona

-nerešavanje problema aerozagadjenja

-3 miliona za kaficu i čokoladicu

-skoro 30 miliona za manifestacije

-zgrada Radio Valjeva koja propada

-industrijska zona u koju se ne ulaže

-nezakonite povišice plate za čelne ljude u Upravi

-izostanak rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića

-nezakoniti tenderi i finansiranje

-sufinansiranje partijskih članova i njihovih porodica

-zapošljavanje partijskih članova

-gradonačelnik u pratnji obezbedjenja

-promašen projekat vodosnabdevanja Divčibara

-sela oko brane bez izgradjenog vodovoda

-zloupotreba gradskog sajta

-odustajanje od najavljenih projekata

-uvrede, laži , manipulacije na račun neistomišljenika

-sile mraka , zla i podzemlja

Podrobnijom analizom lista bi mogla biti daleko duža , ako bi se obuhvatila i javna preduzeća i njihove pozicije i radovi , verovatno još duža.

Ipak nije Valjevo spavalo tokom cele godine . Kad su utisci u pitanju ne treba zaboraviti, zvižduke gradonačelniku na Džez festu, sigurno ni iskrenu izjavu za govornicom člana Veća Miroljuba Ivanovića da „gradjani pljuju gradonačelnika“, ne treba zaboraviti ni istraživanje koje je uradila SNS –a koje je pokazalo katastrofalne rezultate rada prvog čoveka grada. Ne treba zaboraviti ni nepoštovanje poslovnika Skupštine, zlurado transparetno pokazivanje bahatosti pojedinih odbornika vladajuće partije i predsednika Skupštine Milorada Ilića, sednice Skupštine na kojima je često  bilo fingiranog kvoruma.

S druge strane u Valjevu su organizovani protesti „1 od 5 miliona“, protesti podrške „Sloboda za Aleksandra“, serija tribina „Razgovori pod lipom“.

Ne treba zaboraviti i ostaće zapisane uvrede, skaredne fotomontaže, pogrdna imena upućena  svima onima koji ne dele stav vlasti , naročito prema nekolicini valjevskih novinara. 

Ova 2019. godina izvesno nije bila godina razvoja i napretka , plan kapitalnih investicija i dalje je samo plan. Ali je sigurno ova godina u Valjevu bila godina straha, autokratije na delu, licemerja, bahatosti . Ipak bila je ovo i godina budjenja . Ulicama našeg grada prošetale su hiljade Valjevaca ukazujući da ne pristaju na podaničko razmišljanje, mnogi su svoj potpis stavili nastojeći da sačuvaju svoje pravo da u svom gradu o njemu i odlučuju.

Na žalost mnogo Valjevaca napustilo je Valjevo u potrazi za boljim životom. Na onima koji su ostali teret je 2020. godine . A kakva bi ona mogla biti – neće se znati do proleća.

3 comments on “Ostaće zabeleženo u 2019.godini u Valjevu

  1. Novinar

    Ostaće zabeleženo, da gradonačelnik beži od svojih sugrađana i ne sme da im se obrati i čestita Novu godinu.Zato je nekada to radio na Divčibarama,ali sada ne može pošto je otvoren novi hotel ali nema mesta za binu i doček napolju,pošto hotel nije ceo završen

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.