Rosa soba za podršku dojenju i u valjevskom porodilištu

U nedeljama koje su posvećene dojenju već je najavljeno da će i valjevsko porodilište biti rame uz rame sa najvećim u Srbiji, opremanjem specijalizovane sobe za podršku dojenju. Zahvaljujući Rosa vodi, u valjevsko porodilište je stigla značajna donacija u vidu opreme. Tako će mama i bebama biti na raspolaganju dve pumpe za izmazanje, frižider za mlečnu kuhinju, tri bebi komode sa kadicom za kupanje i podlogom za povijanje, tri fotelje za dojenje, tri mala stočića za dojilje, šest podloga za povijanje beba, pet jastuka za bebe prilikom dojenja, 80 majica-marama za dojenje, dva sterilizatora za bebi flašice, 7 čaša za mleko, a trpezarija u porodilištu je opremljena TV i DVD uređajem putem koga će biti emitovani promo edukativni filmovi o dojenju.

Rosa soba za podršku dojenju nalazi se u sastavu valjevskog porodilišta i smeštena je u specijalizovanu sobu za podršku dojenju sa zaduženim osobljem i potrebnom opremom u koju će majke moći da dođu, potraže stručne savete, uče o dojenju ili da doje, i da provedu vreme koje im je potrebno sa bebom. Rosa soba za podršku dojenju  je deo inicijative Ministarstva zdravlja i Rosa vode koja ima cilj da podrži mame na samom početku života sa bebom, tako što će im omogućiti svu neophodnu pomoć, edukaciju i podršku oko dojenja, a kontakt sa Rosa vodom je uspostavio dr Nenad Dimitrijević kao načelnik Službe ginekologije valjevske bolnice i osnivač i predsednik udruženja „Rodi se na lepom mestu“.

Ideja o otvaranju Rosa sobe nastala je nakon otvaranja 3 banke humanog mleka i 20 škola roditeljstva širom Srbije, kroz koje su Ministarstvo zdravlja i Rosa voda podržale na hiljade roditelja u najranjivijem periodu roditeljstva. Građani su tokom poslednjih meseci 2018. I 2019. godine pozivani da kupovinom Rosa flaše od 1,5 l doniraju sredstva za opremanje sobe. Rosa u skladu sa sastavom vode koja pogoduje svima, već više od jedne decenije podržava ono što je važno, a to je porodica. Nakon dva nacionalna projekta koja su realizovana u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, javila se potreba da se pruži podrška mamama da svom detetu osiguravaju ne samo najbolju moguću hranu već i bliskost i rano vezivanje, koje ostaje u sećanju čitavog života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.