Gradonačelnik razrešio Svetlanu Marković dužnosti pomoćnika

Kako Vamedia nezvanično saznaje, poslednje postavljeni pomoćnik gradonačelnika Svetlana Marković, razrešena je dužnosti. Izvori Vamedie navode da za njeno imenovanje nije pribavljena saglasnost vrha partije naprednjaka.

Na samom kraju 2019. godine odlukom gradonačelnika na mesto pomoćnika imenovana je Svetlana Marković dugogodišnji član Demokratske stranke. O ovom postavljenju valjevska javnost čak nije zvanično ni obaveštena. Ipak rešenje o imenovanju doneto je u petak 27. decembra, a na snagu je trebalo da stupi 1. januara 2020. godine.

Rešenje praktično nije ni stupilo na snagu jer je u ponedeljak 30. decembra nakon sednice Skupštine doneto rešenje o razrešenju.

Markovićeva tako praktično, gledajući pravno,  nije ni bila pomoćnik gradonačelnika, dok je bar u javnosti ona bila pomoćnik cela tri dana.     

Naime, iste informacije ukazuju na činjenicu da je gradonačelnik prekršio procedure svoje partije prilikom odlučivanja, odnosno da je istu zaobišao te da za Markovićevu nije pribavljena partijska saglasnost. Stanje stvari gradonačelnik je morao da vrati na staro, odnosno da Markovićevoj uruči rešenje o razrešenju.

Činjenica da je gradonačelnik zatražio saglasnost I za imenovanje Mirka Kovačevića kao svog pomoćnika svedoči praktično o tome i da Gvozdenović takve odluke zapravo I ne donosi već ih samo predlaže. U javnosti još uvek nije razjašnjeno ni kako je došlo do toga da pored brojnih članova “najveće partije u Evropi” nije bilo moguće pronaći valjanog kandidata za pomenuto mesto? S obzirom da po zakonu pomoćnici gradonačelnika jesu samo savetodavno telo, odnosno nemaju mogućnost odlučivanja I pravo potpisa , sada ostaje otvoreno još jedno pitanje : Kako je moguće da vrh stranke gradonačelnika bolje zna od njega samog ko bi mu mogao biti dobar savetodavac?

Shodno reakciji javnosti na samo imenovanje Markovićeve vidljivo je da Valjevci ne gledaju blagonaklono na preletanje iz stranke u stranku zarad nameštenja. Ipak možda komentatori pa i javnost zaboravljaju da je I sam gradonačelnik Gvozdenović promenio više stranaka do sada. Počev od SPO-a u kom Gvozdenović nije imao zapaženo članstvo usledila je grupa gradjana Pobeda sa kojom je praktično I ušao u Skupštinu. Ipak u junu 2013. godine Gvozdenović je prešao u SNS I sa sobom iz Pobede preveo još pet odbornika ove grupe gradjana. Razlog prelaska ubrzo je bio očit , Gvozdenović je postao kandidat za predsednika GO SNS u Valjevu, a potom I narodni poslanik ove partije.    

Preleti nisu dakle novina, ali samoinicijativno odlučivanje izgleda jeste. Kako sada stvari stoje zanimljivo je upitati I : Ko je za postavljenje Markovićeve savetovao Gvozdenovića, ako nije partija?  Zašto to lice onda nije I zvanični pomoćnik?

22 comments on “Gradonačelnik razrešio Svetlanu Marković dužnosti pomoćnika

 1. Sramota

  Sada neka vidi u koju će partiju posle ovakve sramote,ali ko sa djavolom tikve sadi ……………

  Reply
  1. Goran Markovic

   Sramota , prati kao i jednog doktora supruga tako ce i ona uskoro u jednu politicku pricu ,a sta je to njoj problem prodala se gvozdenovicu za titulu zod tri dana , samo sto gvozdenovic nije znao daje vec u drugoj prici misleci uh dobio sam pojacanjehhehehe!!Banda Valjevsko -dosljacka.

   Reply
 2. Creator

  Kao rodjeni tesnjarac imam samo jedno prosto pitanje, ko je ova zena posto je za svoji h 50 godina nisam video NIDJE … to vam je dragi valjevci i odgovor na pitanje ko generalno vodi ovu kasabu koja se nekad zvala gradom , a koju je vuciceva bratija dokusurila , zajedno sa ovim jadnikom koji sebe naziva predsednik opstine …

  Reply
  1. Svetlana

   Nemas ti blago meni pojma,zbrkani su ti pojmovi. Ova je trcala za Milovanom Markovicem zvani Mica brada. Referisala mu ko i sta ko radi u DS, bila istaknuti DS bot. Sa dr Mitom nema ama bas nikakve veze. Ali ima sa dr Nenadom Dimitrijevicem i to kuma mu je sto je preporucilo za ovaj pokusaj da bude na polozaju. Htela da bude funkcionerka ne pitajuci za cenu. Al popi plovak, al se izblamira!

   Reply
  2. Goran Markovic

   ,,Mika,, Al vas boli taj Mita koji je castan i posten na svim poljima ostalo vam je da iz vasih prljavih usta izlaze otrcane izbledele reci Tacno da ima veze sa Dimitrijevicem i tacno je da ce narod jos malo i tu pricu poceti da izbegava jer likovi koji su u bilo kojoj prici sa gvozdenovicem to je raspad .,,Mika,, znamo ko se krije iz ovog ,,hrabrog,, pisanja pisite i treba da pisete da se vidi koliko je taj Mita vredeo i koliko bi sada vredeo ali bakamunde u SNS Valjevo mislile sve smo zavrsili samo kada nema Mite i ostalih .Sada moze ova potparolkau pokusaju pomocnik gradonacelnika da sta radi?Sta mislite? Jos jedna trebal aje da zivi prica na nasoj grbaci i gvozdenovic mora da se slihta Dimitrijevicu i pitajte ZASTO? Mars bre.

   Reply
 3. Gradjanka

  Jel ovo Svetlana Ceca Maksimović udata Marković,nekada radila na Radio Patku?

  Reply
 4. Istina

  Bruka!
  Ona treba da se počne baviti istraživačkim novinarstvom i da napusti gradsku kuću…

  Reply
 5. Pera

  Na Trg Ceco, nešto te nije bilo…
  Vidiš da je bolje boriti se za sistem nego za lični interes…trajaće, ali možda će nam za 100 godina zavideti mnogi u svetu kao što i mi zavidimo slovencima i slično…

  Reply
 6. Prijatelj..

  Gvozdenović je poslušao svoje najbliže saradnike, kao za sve do sada.Oni su mu priredili ovu blamažu a njih niko nespominje ..Pogledaj malo oko sebe..

  Reply
 7. Gorica savetnica

  Umislila gospoja Svetlana da moše da lako mlati gloginje sa neuspešnim gradonačelnikom,
  i neuspešnim ginekologom!
  Eee, Ceco, sjebala te devojčica od dotičnog, Gorica, sa pačijim ustima! Uplašila se ona da te
  veliki zavodnik Bobiška ne preotme!! Jbg, da se to dogodilo, preživela ne bi taj gubitak, posle debakla pri
  izboru novog direktora PU ,,Milica Nožica,, !!!
  Idi Svetlana i uzmi knjigu Snežana i sedam patuljaka, pa je ponovo pročitaj, da te malo prosvetli…
  Ene ih patuljci u Sivonji. Ušli tamo da tu prezime, a đe češ ti, jado, jadna???

  Reply
 8. Pako

  Mito, vrati se. Jaci si ti od ovih….. iz cirkusa Medrano na celu sa ubskim Kublaj Kanom. U potpisu TVOJ BRAT

  Reply
 9. Čast i moral

  E moja Ceco,žensko kad izgubi čast nikada ne povrati,ili što rekao naš narod,,što se grbo rodi vreme ne ispravi,,

  Reply
  1. Goran Markovic

   A kouzima avans ahahahhaaaaaaaaa ?Bravo za komentar tako oni funkcionisu..

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.