Grad prodaje magacin

      1 коментар на Grad prodaje magacin

Komisija za otudjenje nepokretnosti Grada Valjeva raspisala je oglas o prodaji objekta u Ulici Vojvode Mišića 50. Grad, nekadašnji magacin za robne rezerve koji je godinama unazad po osnovu ugovora o zakupu koristila kompanija Vega, prodaje po ceni od   225.661,198 evra.

Kako se navodi u objavljenom oglasu ponudjači su dužni da na ime garantnog iznosa izvrše uplatu u visini od 10% predvidjene cene, odnosno 22.516,11 evra koji će kupcu biti uračunat u ukupni iznos dok će ostalim učesnicima nakon neuspele kupovine biti vraćen. Grad nepokretnost otudjuje u vidjenom stanju I napominje da nepokretnost koja je predmet otudjenja nije oslobodjena od lica I stvari jer se ista koristi po osnovu ugovora o zakupu koji ističe na dan 30.09.2020. godine. Otvaranje ponuda predvidjeno je za 24.januar tekuće godine.

Kako se iz same adrese može videti u pitanju je magacin od 439 kvadrata, koji je grad nekada koristio za skladištenje robnih rezervi.

Podesećamo da je Grad Valjevo 2010. godine  konstatovao da je magacin zbog neodržavanja u lošem stanju , zalihe robnih rezervi koje su se u njemu nalazile su te godine prodate preduzeću biznismena Vidoja Vujića, a magacin iste godine izdat na korišćenje preduzeću Vega. Po informacijama iz 2015. godine mesečni zakup iznosio je  77 110 dinara i visina zakupa se uskladjivala sa rastom cena na malo. Upravo te godine preduzeće Vega izrazilo je nameru da pomenuti magacin I otkupi. Na aktuelnoj vlasti bila je odluka o otudjenju , pa je odluka o prodaji doneta 24.4.2015 godine. Ali do sada ovaj objekat nije bio I oglašen za prodaju.  

Grad Valjevo je  u posed magacina došao  u trenutku gašenja preduzeća Duvan koje je I bilo vlasnik pomenutog magacina. Nakon sudskog spora, isti prostor delom je pripao JKP Vidrak, a delom tada oformljenoj Direkciji za poljoprivredu grada Valjeva.

Za prodaju ove nepokretnosti gradjani Valjeva mogli su da saznaju nakon što je ekonomski portal Ekapija objavio oglas.

1 comment on “Grad prodaje magacin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.