Svečano otvoren hotel “Crni vrh”

Najmlađi i najveći hotel na Divčibarama, Hotel Crni vrh svečano je danas  otvoren uz prisustvo predsednika RS Aleksandra Vučića I brojnih gostiju.

Na prostoru nekadašnjeg kampa Breza na Divčibarama svečano je otvoren novoizgradjeni hotel Crni vrh . Kamp Brezu grad Valjevo je 2017. godine  kao konačni epilog trogodišnjih pregovora , prodao za 206 000 evra preduzeću Sport agent doo čiji su vlasnici košarkaši Miloš I Jovan Teodosić.

Luksuzan hotel na tri nivoa, u kojem je zaposleno preko 70 ljudi, raspolaže sada sa 112 moderno opremljenih smeštajnih jedinica, soba i apartmana, različitih tipova i veličina, prilagođenih zahtevima savremenih posetilaca koji od hotela očekuju najviši nivo usluge.

U ime kompanije Sport agent i porodice Teodosić , predsedniku Srbije i svim gostima na otvaranju zahvalio se Jovan Teodosić: „Hvala Vam što se se odazvali našem pozivu i došli na Divčibare da zajedno sa nama prisustvujete centralnom otvaranju hotela „Crni vrh“. Hvala Vam još jednom“.

Izgradnja hotelskog kompleksa trajala je manje od dve godine, pri čemu se vodilo računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije. Izborom prirodnih materijala – bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, hotel Crni vrh savršeno se uklopio u planinski ambijent koji ga okružuje. U okviru hotela nalazi se Kongresna sala maksimalnog kapaciteta 350 sedećih mesta, čije će postojanje predstavljati važan potencijal za čitav region, jer će pružati lakšu i efikasniju organizaciju konferencija, kongresa i sličnih velikih manifestacija iz svih sfera društvenog, privrednog i kulturnog života.

„Zahvaljujem se porodici Teodosić zbog ovog fantastičnog ulaganja. Svojevremeno je Miloš Obrenović prvi uvideo značaj Maljena , dovodio je stada ovaca sa svih strana. Divčibare i Maljen su posebno značajni za našu Srbiju.  Upravo zato hoću da se zahvalim Milošu Teodosiću koji je uložio ogoman novac zajedno sa svojom porodicom, svojim bratom Jovanom. Miloš je naporno radio decenijama , u Rusiji, Americi, Italiji, zaradio novac , a ulaže ga ovde u Srbiji . Zahvalan sam što su to učinili ovde , a mogli su da ostave novac bilo gde u svetu. Oni su ipak uložili u svoju zemlju“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na svečanom otvaranju.

Za razvoj sporta i sportiste različitih vrsta, posebno je važno što se uz sam hotel nalazi moderna Sportska dvorana, građena po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, pogodna za organizaciju prijateljskih međunarodnih takmičenja, kao i svih vrsta sportskih priprema. Sportska dvorana i pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završeni u proleće 2020. godine.

Predsednik Srbije je na otvaranju rekao da je država preuzela na sebe obavezu da završi travnati fudbalski  teren. „ Jedan veliki travnati  teren i jedan na veštačkoj travi , Fudbalski savez će uraditi reflektore , Dejan Stanković je obećao da će ovde da dovede i Crvenu zvezdu da ne moraju da idu u Sloveniju kao što idu obično leti . Divčibare su lepše i od Čadeža, Olivije . Nek se ne naljute naši slovenački prijatelji ali ako mi pokažete da je tamo bilo šta lepše nego ovde , u srcu Šumadije. Gvozdenoviću gde si doći će i tvoj deo , što si se sakrio , košarkaši te zaklanjaju, jel , pa da.  Mi ćemo da preuzmemo na sebe put od Krčmara do Divčibara , komunikacione veze sa Divčibarama , ali i vodovod jer ste vi to zabrljali . Kanalizaciju takodje. Vi obezedite placeve i drugo šta je potrebno ljudima za drugi i treći teren“, rekao je Vučić.

Vamedia je o kupovini kampa Breza i planovima pisala:

8 comments on “Svečano otvoren hotel “Crni vrh”

 1. Istina

  Lako je Teodosiću, on ima pare i nije ni svestan da je ovim podržao ovu vlast koja pravi sve veće socijalne razlike u zemlji. Nije ni svestan da građani gladuju… , da rade za plate od 25-35000 dinara i da 80% njegovih sugrađana neće imati novca da njegove objekte vidi sa spoljne strane, a kamo li da uđe unutra. Ali neka, možda će shvatiti jednog dana kada Srbi u Srbiji postanu manjina…

  Reply
 2. Wikiliks

  Vidim, ovde neki napadaju Teodosića što je sagradio tako skup hotel!?
  Ne znam čemu to. On je te novce pošteno zaradio igrajući košarku po svetu.
  Nigde nije nikome ukrao ni evro, ni dolar, i njegovo je lično
  pravo gde će zarađeni novac uložiti.
  Nas treba da brinu one spodobe, koje su negde opljačkale veliki novac, pa se
  pojavljuju u Valjevu kao nekakvi investitori. Među njima su i šverceri oružja i
  ubojnih sredstava… E, takvi sa domaćim jajarama u lokalnoj vlasti, žare i pale po Valjevu,
  i protiv njih se treba boriti svim sredstvima!
  Zato, ostavimo mi uspešne sportiste nek žive svoj život, i uživaju u svom pošteno stečenom bogatstvu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.