SNS osnovao „ćerku firmu“ u Valjevu- Zašto se to krije?

Bez prisustva ijednog medija iz Valjeva, u našem gradu Beogradjani i par Valjevaca, bliskih najpre rodbinski članovima SNS, osnovali su Srpsku desnicu. Nepozivanje medija i izostanak najave radosnog dogadjaja po svemu sudeći, tek  organizovanim vatrometom trebalo je  da zainteresuje gradjane Valjeva.

Vacic, screenshot objavljenog snimka na fejsbuku

Osnivanje Srpske desnice obeležili su vatromet ispred zgrade Gradske uprave, nepoznata lica ispred zgrade i u samoj zgradi Uprave. Kako se može čuti, uz dobijenu dozvolu od gradonačelnika lično, Slobodana Gvozdenovića, za ovaj tajni dogadjaj iskorišćena je skupštinska sala Grada Valjeva. Kako se potom moglo videti na zvaničnoj stranici Srpske desnice domaćini tj ljudi iz Valjeva, u objavi Desnice  „gradjani“, sedeli su u prvom redu dok su gosti zauzeli preostale redove.

S obziom da je na skupu najmanje bilo Valjevaca ne čudi ni objava u kojoj se navodi da je osnovan Opštinski odbor jer je očito izostala informacija da Valjevo ima status grada te da se u Valjevu može osnovati Gradski odbor, a ne „Opštinski“, kako je navedeno . Kako je objavljeno na njihovom FB profilu za predsednika OO izabran je Ivan Nešković, za potpredsednika Dragoljub Starčević , a za sekretara Ivana Nešković, supruga novoizabranog predsednika. U tom Opštinskom odboru Srpske desnice su izvesni : Lazarević, Vasiljević, Spasojević i još jedan Nešković, ovoga puta Lazar.

U objavi lista Pravda i u još jednoj objavi Desnice na fejsbuku se navodi da je predsednik zapravo Dragoljub Starčević pa je za sada nejasno ko je izabran za predsednika .

Na osnovu svega što je objavljeno na društvenim mrežama teško je zaključiti šta je to što je bilo neophodno sakriti od javnosti u Valjevu, naročito, ako se zna da svaka partija teži tome da svoj rad predstavi gradjanima kako bi izazvala njihovo interesovanje i obezbedila sledbenike i članove.

Razlozi zbog kojih je ceo slučaj bio sklonjen od očiju javnosti zvanično nisu poznati , ali shodno objavljenim informacijama i fotografijama nije teško zaključiti da se radi o „ćerki firmi“ ovdašnjeg SNS-a,  s obzirom da je porodica Nešković blisko rodbinski povezana sa porodicom čija su čak tri člana zaposlena u sistemu Uprave, dvoje kao aktivni članovi vladajućeg SNS. Dobro upućeni izvori navode, da je ista porodica u Upravi rodbinskim vezama povezana sa  porodicom Mihaila Milutinovića zamenika predsednika Skupštine, direktora Filijale za zapošljavanje, predsednika Komisije za javne nabavke, predsednika i člana brojnih drugih radnih grupa.  Analogija je tu jasnija.

Medju licima na objavljenoj fotografiji moguće je zapaziti i nekoliko pripadnika  grupacije Ljubinka Andrića, koji se javnosti 74 godine nakon završetka Drugog svetskog rata , predstavlja kao četnički major, a kako Vamedia saznaje za formiranje ovog Odbora najpre su kontaktirani pripadnici boračke populacije iz Valjeva već okupljenih u Udruženju boraca. Kako su očito oni to odbili , teret organizacije pao je na valjevske naprednjake.  Shodno objavljenoj fotografiji, jasno je da je ovdašnji SNS ustupio par svojih simpatizera kako bi se osnovala porodična partija odnosno pokret.  

„Firma SNS-a“ do sada je uposlila i donela dobrobit brojnim prijateljima, kumovima, rodbini visokih funkcionera, u ovom slučaju vlasnika „firme“ u Valjevu, da li će i „ćerka firma“ doneti dobrobit i blagostanje čelnim ljudima novoosnovane „ćerke firme“ ostaje da se vidi.  

6 comments on “SNS osnovao „ćerku firmu“ u Valjevu- Zašto se to krije?

 1. Pedja Kolubara 2

  Najobičniji cirkuzanti na čelu sa onim nesretnim Vacićem koji dve nacrtane ovce ne bi mogao da sačuva.

  Reply
 2. Slučajni prolaznik

  Slučajno sam prošao pored Opštine,i video da su mnogi imali pozivnice,kao za svadbu.Zene doterane i namirisane kao za veselje

  Reply
 3. Krmak

  Ima raznih vrsta Krmaka, sad su ovi sa stomakom Šeseljevim u modi, a i vreme je svinjokolja malo i o krmcima da pričamo, pa ko se prepozna.

  Reply
 4. penzioner

  Nesto se ne uklapa,Misa Vacic pljuje Jovu Davidovica i prica da je zuti lopov a nezna da je ist u rodbinskim odnosima sa Samoproklamovanim cetnickim majoremLjubinkom Andricem.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.