Sneg početkom decembra

U utorak umereno i potpuno oblačno, još tokom jutra u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima ponegde sa slabom kišom. Na severu zemlje sa sunčanim intervalima. Vetar većinom slab, u košavskom području umeren, ponegde sa jakim udarima, istočni i jugoistočni. Maksimalna temperatura od 9 do 15°C.

U sredu jutro po kotlinama, rečnim dolinama i visoravnima mestimično maglovito. Tokom dana u celoj zemlji umereno oblačno, jedino na krajnjem istoku tmurno i hladnije. Vetar slab i umeren, u košavskom području ponegde sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Maksimalna temperatura od 11 do 17°C, u Negotinskoj Krajini oko 10°C. Uveče i tokom noći na severu i zapadu jače naoblačenje sa kišom.

U četvrtak pretežno oblačno i veoma toplo za ovaj period godine, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, na planinama jak, južnih pravaca. Maksimalna temperatura od 13 do 19°C, samo u Negotinskoj Krajini oko 10°C.

Potom u narednih nekoliko dana umereno i potpuno oblačno, iznadprosečno toplo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, uglavnom tokom petka. Oko 3. decembra se prognozira priliv veoma hladne vazdušne mase poreklom sa severa Evrope uz mogućnost pojave prvog snega i u nižim krajevima. 

serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.