Uhapšeni sadašnji i bivši zaposleni u Opštinskoj upravi Lajkovca, ali i vlasnici gradjevinskih firmi

Kako Vamedia nezvanično saznaje, u  toku jutarnjih sati uhapšeno je više lica sa područja Lajkovca, među kojima i zaposleni u Opštinskoj upravi. Prve informacije govore da su među uhapšenima i vlasnici građevisnkih  firmi, izmedju ostalog i  „Cevasa“.

Dok se čeka zvanično saopštenje MUP-a o hapšenju više lica sa područja Opštine Lajkovac, nezvanične informacije govore da su uhapšeni P.M. lice zaposleno u Opštinskoj upravi i to u odeljenju za infrastrukturu , kao i bivša radnica tog odeljenja M.P. nekada direktor JKP-a i nekadašnje Direkcije. Pored lica vezanih za Opštinsku upravu, po nezvaničnim informacijama, uhapšeni su i G.B. vlasnik gradjevinske firme u Lajkovcu , ali i D.V. vlasnik firme „Cevas“ koja je Valjevcima poznata kao nepobedivi učesnik tendera naročito za nasipanje puteva. Podsećanja radi, na rad „Cevasa“ ukazali su meštani Valjevske Loznice u trenutku kada su im puteve zasuli jalovinom.  

Nezvanične informacije svedoče i da su razlozi za hapšenje vezani za gradjevinske tendere, ali potvrda ove informacije biće moguća tek nakon zvaničnog saopštenja policije. Vest o hapšenju objavili su i nacionalni mediji.

Kako „Blic“ saznaje uhapšeni se sumnjiče za izvršenje koruptivnih krivičnih dela, kojima je stečena protivpravna korist u iznosu od 18.243.000 dinara, dok je budžetu Opštine Lajkovac naneta šteta u iznosu od skoro 11 miliona dinara.

Dragan V. se, kako saznajemo, sumnjiči za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavukom i falsifikovanje službene isprave, i sebi je pripavio imovinsku korist u vidu neosnovanog dobijanja poslova u vrednosti od osam miliona dinara.

Marina P., bivša direktorka Direkcije za izgradnju Lajkovca i bivša službenica Opštinske uprave Lajkovca, sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja, kojom je Direkciji za izgradnju Lajkovca naneta šteta u iznosu od 7.296.000 dinara, kao i za isto krivično delo počinjeno tokom 2018. godine, kojim je Opštinskoj upravi Lajkovca naneta šteta u iznosu od skoro tri miliona dinara.

Predrag M., službenik Opštinske uprave Lajkovca, koji se sumnjici za pomaganje Marini P. u izvršenju krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja kojom je Direkciji za izgradnju Lajkovca naneta šteta u iznosu od više od sedam miliona dinara.

Goran B. privatni preduzetnik iz Lajkovca, koji se sumnjici za pomaganje pomenutoj Marini P. u izvršenju krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja kojim je Opštinskoj upravi Lajkovca naneta šteta u iznosu od 2.854.000 dinara.

Nakon privođenja, navedena lica su predata u dalju nadleznost Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu.

6 comments on “Uhapšeni sadašnji i bivši zaposleni u Opštinskoj upravi Lajkovca, ali i vlasnici gradjevinskih firmi

    1. Početak

      BIA i VBA naredili ispitivanje poslovanja firmi koje su poslovala sa privatnim trgovcima oružja,znači i Krušik.Neka se pripreme bivši direktori

      Reply
  1. Fazan

    Cujem da je frka u valjevskoj opstini zbog hapsenja GRADONACELNIKOVOG glavnog izvodjaca radova .
    Gde su se sakrili Fazan i Zoran Trifunovic to je njihov prijatelj.
    Novinari ocekujemo informacije.
    Koliko je stotina miliona dobio Cevas u Valjevu ?

    Reply
  2. ČELIČNO MUDO

    ISPITATI KOLIKO JE CEVAS ODNEO PARA I KOLIKO JE MATERIJALA UTROSENO ZA PRESIPANJE PUTEVA JER NA TERENU JE SASVIM DRUGACIJE. KADA RADE PUTEVE PO SELIMA SAMO PRODJE GREJDER I MALO PORAVNJA A O PRESIPANJU PO KAMION ILI DVA NA MESTA A MOZDA SE PRIKAZUJE U PAPIRIMA DRUGACIJE I TAKO SU RADILI U SVAKOM SELU.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.