Novi ciklus besplatnih pregleda kolektiva

Posle letnje pauze, u septembru je u Domu zdravlja Valjevo započet novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda za kolektive. Zdravlje je prekontrolisao deo zaposlenih Centra za socijalni rad „Kolubara“, a prethodnog privatna firma „King Komerc“. Služba polivalentne patronaže izmerila je nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunala bodimas indeks i popunila tzv. preventivnu kartu. Za žene, koje su bile u većini, Patronaža je realizovala i vrlo korisnu obuku za samopregled dojke. Usledio je pregled specijaliste opšte medicine, uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a za žene i pregled u Ginekološkoj službi.

Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sa ciljem poboljšanja javnog zdravlja, sprovodi već tri godine. Pregledi su, po utvrđenom planu, uvek subotom u prostorijama Doma zdravlja. Do sada su priliku za besplatne preventivne preglede svojih zaposlenih iskoristile skoro sve osnovne i srednje škole sa područja Grada Valjeva, Gradska uprava, druge ustanove, pojedina javna i privatna preduzeća.

Ustanove i preduzeća, javna ili privatna, zainteresovana za besplatnu kontrolu zdravlja svojih zaposlenih mogu se javiti Službi polivalentne patronaže na telefone 014/315-00-78 i 064/8321-992.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.