Septembar u Europromu u znaku Frikoma

Septembar mesec u Europromu obeležiće akcija Frikoma. Nakon letnje pauze Europrom nastavlja svoju akciju „Dani domaćih“, a kupcima će pet najprodavanijih artikala Frikoma biti ponudjeno po sniženim cenama.

Kompanija Europrom je pre godinu dana pokrenula kampanju „Dani domaćih“ sledeći ideju da svakog meseca bude istaknut i u centru aktivnosti Europroma , jedan ili više domaćih proizvodjača. Benefit za potrošače ogledao se u sniženim cenama artikala proizvodjača koji se predstavlja i promoviše. „ Ideja svega je da podsećamo potrošače na domaće proizvode , proizvodjače, na ono što je naše i što treba negovati i da javnosti budu prezentovane manje poznate informacije o samim sirovinama koje proizvodjači koriste , a koje dolaze sa ovdašnjeg podneblja, iz naše zemlje. Definisali smo tri kriterijuma po kojima se neki proizvod može okarakterisai t domaći: da su proizvedeni na teritoriji Republike Srbije, da su sirovine koje ulaze u sastav tih proizvoda u potpunosti u najvećem delu došli sa naših prostora i kvalitet tih proizvoda“, rekla je o samoj kampanji „Dani domaćih“ Bojana Perić PR menadžer kompanije Europrom.

Za prvih deset meseci kampanje veliki broj domaćih proizvodjača dalo je podršku akciji i do juna je predstavljeno čak 16 proizvodjača. Oko sto proizvoda je za to vreme bilo na sniženju. „Realizovali smo i preko 50 promocija, a preko društvenih mreža nagradjeno je preko 200 fejsbuk prijatelja poklon paketima. Za protekla dva meseca razgovarali smo sa potrošačima u preko 20 maloprodajnih objekata. Na pitanje da li su čuli za kampanju i znaju li o čemu se radi, 45% je odgovorilo potvrdno. To znači da smo za deset meseci polovinu kupaca informisali. Potom zamolili smo ih da nam daju subjektivnu ocenu toka kampanje i dobili smo samo najviše ocene. To nam je pokazalo da ljudi podržavaju saradnju domaćih proizvodjača i domaće trgovine. Došli smo do zaključka da su potrošači prepoznali stav da kampanja ne znači bojkot stranih proizvoda već znači podršku domaći proizvodima i proizvodjačima kako bi sačuvali ono što je naše. Sve ovo dalo nam je vetar u ledja da nastavimo sa kampanjom“, rekla je Perić.

Zato će u septembru pet proizvoda Frikoma biti na akciji , a biće organizovan i niz promotivnih akcija  kako bi kompanija Frikom bila predstavljena kao domaći brend što i jeste.

Milan Matić PR menadžer kompanije Frikom na konferenciji za novinare je podsetio daa Frikom postoji od 1975. godine. „Tehnologiju proizvodnje sladoleda smo učili na početku razvoja kompanije i potom razvijali taj koncept. Danas učestvujemo sa 86% u prodaji sladoleda, imamo promet preko 100 miliona evra i zapošljavamo preko 1000 radnika. Dominantno radimo na teritoriji Srbije , ali imamo i izvoz ne samo sladoleda već i smrznutog povrća i smrznutog testa u BiH, Makedoniju, Grčku, Crnu Goru , ali i Rusiju, Dubai“, rekao je Matić.

On kaže da je Frikom prepoznao sjajnu ideju Europroma i sam septembar je mesec koji povezuje segment sladoleda i smrznutog peciva. Zato će u septembru pet artikala biti na sniženju. „ Odlučili smo se za Kvatro čokolade, Štraus kapri  i Sendvič plazmu kao najprodavanije sladolede, što se tiče povrća na sniženju će biti Carska mešavina i boranija , takodje proizvodi sa visokim stepenom prodaje. U Eurocentru od 13. do 15 . septembra oragnizovaćemo akciju da za bilo kakvu kupovinu Frikom proizvoda u vrednosti od 499 dinara svaki kupac dobije kvatro ceger“, rekao je Matić.

1 comment on “Septembar u Europromu u znaku Frikoma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.