Neformalni sastanak Gradjanske inicijative, medija i civilnog sektora

U Valjevu je održan neformalni sastanak Gradjanske inicijative , valjevskih medija i organizacija civilnog društva. Cilj sastanka je da civilna društva i mediji budu informisani na koji način Gradjanska inicijativa može da pruži podršku njihovom radu .

Na poziv Gradjanske inicijative u hotelu Grand održan je neformalni sastanak kome su prisustvovali predstavnici pojedinih medija i organizacija civilnog društva. Maja Stojanović direktor Gradjanske inicijative predstavljajući samu organizaciju informisala je prisutne da su oblici pomoći i saradnje višestruki pa i da se kreću od generalne pomoći u smislu informisanja o pravima i obavezama pa do pojedinačne saradnje i rešavanja problema koji postoje. 

Svi predstavnici na sastanku imali su priliku da opišu situaciju u svom sektoru, a kao tema ponajviše se govorilo o medijima i načinu funkcionisanja i njihovom opstanku u situaciji podeljenih medija , odnosno onih koji se finansiraju o trošku države i onih koji su samostalni, nezavisni.

„Mislimo da su problemi rešivi , ne baš svi, ali većina. Nešto možemo da radimo mi , a nešto druge organizacije . Ima dosta problema, ali su rešivi. Mi možemo da pružimo savete za finansiranje do toga kako da se pronadje podrška za dalji rad. Nekima nedostaje oprema, nekima veština i znanje. Ono što bismo pre svega hteli da uradimo jeste da nadjemo način da sa svakim, recimo jedan na jedan, nadjemo način kako da damo podršku, u kom obliku“, rekla je Stojanović.

Kako se moglo čuti u tom cilju je osnovan Resurs centar koji pruža telefonsku i tehničku podršku, uslugu pružanja podrške na mesečnom nivou, sastanke , info sesije i treninge.

„Cilj je da se pomerimo sa nulte tačke pa onda idemo dalje. Veoma je važno da postoji saradnja i medija i civilnog društva. Umrežavanje izmedju aktera koji hoće pomak ka boljem društvu je jedan od koraka napred. Mora se naći i solidarnost i medjusobna podrška kako ne bi išli korak po korak , a zajedno možmo ići više koraka napred. Čini se da nas u ovoj situaciji kada uradimo jedan korak napred neko povuče tri unazad, neophodno da nadjemo zajednički cilj i zajednički način kako da popravimo stvari i poboljšamo ih“, rekla je Stojanović. 

2 comments on “Neformalni sastanak Gradjanske inicijative, medija i civilnog sektora

  1. Valjevac

    koji su ovo bezveznjakovici, cija li je to placena vojska iz vojvodinog salona resava sve probleme.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.