Preventivni pregledi u nedelju u svim zdravstvenim ustanovama Kolubarskog okruga

U nedelju, 22. septembra 2019. godine, a nakon letnje pauze, nastavljaju se besplatni preventivni pregledi za građanstvo. Akcija je organizovana i biće sprovedena u svim ambulantama i domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo.

Ovoga puta građani će od 8 do 16 časova, u skladu sa tehničkim i kadrovskim mogućnostima zdravstvene ustanove, moći da urade EKG i merenje krvnog pritiska, zatim prekontrolišu nivo glikemije, određene tumor markere, prema potrebi ultrazvuk abdomena i ORL pregled. Ovim putem još jednom apelujemo na građane, bez zdravstvenog osiguranja, da su ovakve akcije usmerene na rano otkrivanje i sprečavanje razvoja oboljenja, pa je ovo prilika da prekontrolišu svoje zdravlje.

U Domu zdravlja Valjevo će osim opšteg pregleda, građani moći da urade i ultrazvučni pregled. U domovima zdravlja i ambulantama u Ubu, Lajkovcu, Osečini, Mionici i Ljigu, građanima će biti na raspolaganju medicinski timovi koji će pregledati EKG i vrednosti krvnog pritiska kao i kontrolisati glikemije.

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je Ministarstvo zdravlja pre dve godine i na taj nači omogućilo hiljadama građana da i bez overene zdravstvene knjižice i bez zakazivanja i čekanja provere svoje zdravstveno stanje i na taj način unaprede brigu o svom zdravlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.