Festival jagnjećeg pečenja I ovčarska izložba u nedelju u Pričeviću

Ovčarska izložba I Festival jagnjećeg pečenja biće oržani u nedelju 29.septembra tradicionalno u Pričeviću. Ova manifestacija koju organizuje preduzeće “Agrorazvoj” održava se po treći put za redom , a organizatori najavljuju veći broj takmičara u pečenju jagnjadi.

Ove godine u Pričeviću biće održana tradicionalna izložba ovaca, a uzgajivači će na izložbi imati priliku da se njihova grla takmiče u pet kategorija: starije ovce, mlađe ovce, dviske, stariji ovnovi i mlađi ovnovi. Direktor Agrorazvoja Bojan Bošković kaže da se očekuje učešće 33 izlagača sa preko 300 grla ovaca. “To je isti broj kao prošle godine , ali smo ovoga puta , naša komisija , obišli sva sela I izabrali najbolja grla tako da će sama izložba biti na jednom vrlo visokom nivou. Određene su novčane i robne nagrade. Što se tiče novčanog dela, nagradni fond je 200.000 dinara”, najavio je Bošković.

Ove godine čak 120 učesnika je prijavljeno za Festival jagnjećeg pečenja pa organizatori očekuju pravo nadmetanje u pripremi. Svetislav Marković, direktor Poljoprivredne stručne službe u Valjevu kaže da je I ove godine broj grla ovaca u valjevskom kraju u porastu stim dda se, kako je rekao, radi o kvalitetnim grlima koja služe za priplod.

U okviru ove manifestacije DZ iz Valjeva održaće I svoju aktivnost Medicinsko selo u okviru koje će meštani moći da prekontrolišu nivo šećera I masnoće u krvi.

Ova manifestacija počinje u 8 sati ujutro, svečano otvaranje je predvidjeno za 13 časova dok će proglašenje pobednika uslediti u 15h.

4 comments on “Festival jagnjećeg pečenja I ovčarska izložba u nedelju u Pričeviću

  1. Vladan

    Ovi opstinari prvo neka odu i posete Crkvu u Pricevicu kad vec dolaze i uvere se da je od poplava 2014-e prilaz Crkvi nemoguc i pored toga sto taj put koji iz Pricevica pored Crkve izlazi na magistralni put Valj. Baj Basta i sto je celom duzinom 11km asfaltiran, eto sporno je samo nekih 250 met uz samu Crkvu , sto neko ocigledno ne zeli resiti iz samo njemu znanih razloga. Eto kako mi mislimo o nasim Svetinjama.

    Reply
  2. Pecarski

    Predlazem da se u gradu organizuje jos jedna turisticko-zdravstvena manifestacija za koju verujem da bi veoma brzo zazivela i postala popularna. Mislim da su prelepe Valjevske ulice idealne za organizovanje voznji turistickim autobusom sa vise prolazaka ulicom Vuka Karadzica, gde bi uz panoramsko razgledanje grada turisti imali i besplatnu terapiju razbijanja kamena u bubregu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.