Prava za borce prvi put posle 29 godina

Predstavnici Udrženja boraca rata od 1990 prisustvovali su sastanku veznom za Zakon o borcu. Nakon sastanka izdato je sledeće saopštenje:

“Na današnjem konačnom sastanku u Palati Srbije koji se održao u 10 časova Ljubomir Bradić predložio još prava koja državu ne koštaju predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić koja se saglasila sa istim predlogom i pohvalio rad i saradnju ministra za boračka pitanja Zorana Đorđevića, državnog sekretara Nenada Nerića, pokojnog državnog sekretara Negovana Stankovića i samostalnog savetnika ratnog vojnog invalida Saše Dujović.

Prava koja je prodložio Bradić su: prioritet prilikom zapošljavanja dece svih kategorija, besplatno školovanje dece boraca, besplatno lečenje i besplatni lekovi za bolesne borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca. Istaknuto je da je grad Valjevo grad Boračkih prava i da svi gradovi treba da pođu tim putem sa čime se saglasila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je veoma obaveštena o radu u vezi boračkih prava u svim gradovima i opštinama kao i pravima boračke populacije i istakla da joj je drago što je deo svega ovoga jer Zakon je mnogo pre trebao biti donet!

Udruženje boraca Valjevo

Član radne grupe pri ministarstvu

za boračka pitanja i

Predsednik,

Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.